пʼятницю, 30 квітня 2010 р.

Похождения трупа или Последняя миссия Гитлера

В цьому кіно розповідається про різні версії останніх днів всім відомого Адольфа Гітлера. Всі просто вирішили, що він покінчив із собою 30 квітня 1945 року. Разом з ним зробила суецід і Єва Браун, з якою фюрер уклав свій шлюб за кілька годин до своєї смерті. Але ось, при ретельному аналізі всіх матеріалів двох судово-медичних експертиз, спливають серйозні протиріччя. Автори не стали на бік жодної версії. Своїм фільмом вони просто хочуть сказати, що остання крапка в історії диктатора Адольфа Гітлера та Єви Браун ще не поставлена до кінця. І поставити її може лише порівняльний аналіз ДНК. Збереглася тільки щелепу фюрера і останки його сестри, яка похована далеко в Австрії.

четвер, 29 квітня 2010 р.

Депутати БЮТ діяли в змові з колегами з Партії регіонів

В день ратифікації харківського пакту депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко діяли в змові з колегами з Партії регіонів. Про це “Обкому” (obkom.net.ua) повідомило джерело у фракції “Наша Україна - Народна самооборона”




Як розповів співбесідник, план дій опозиції по недопущенню ратифікації угоди про Чорноморський флот розроблявся в понеділок увечері в штабі БЮТ у вузькому колі. На зустрічі присутні від НУ-НС Андрій Парубій, Іван Стойко, Юрій Гримчак, від БЮТ - Андрій Кожем’якін і Олександр Турчинов. Окрім цього, на зустрічі також був екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який відповідав за проведення вуличних акцій.

“Така конспірація була. У одній кімнаті залишали вимкнені мобілки, в другій, під включену музику, спілкувалися. Кожем’якін, який був головним координатором всього, клятвено пообіцяв, що до ранку в парламенті буде 8 димових шашок. Причому, всі вони повинні були запалати одночасно, щоб фізично Литвин не зміг вести засідання. Ідею з яйцями придумав Турчинов. Із цього приводу була довга дискусія, оскільки всі розуміли, що саме це - дурість, яка спричинить бійку”, - повідомив співбесідник.

“Вже пізніше стало відомо, що Тимошенко в цей час зустрічалася з Медведчуком, який їй передав “привіт” від Путіна. Їй дали зрозуміти, що, якщо ратифікації не буде, то буде обнародувано угоду про ратифікацію, з її підписом, аналогічну тій, яку було підписано між Януковичем і Медведєвим”, - сказало джерело.

“Димові шашки ми повинні були підпалити одночасно і покласти собі під ноги. Причому, у нас їх було тільки 2, а останні - у наших колег з БЮТ. Коли Кожем’якін дав команду, ми їх підпалили, а бютівці - ні.

Про те, що нас “кинули”, ми зрозуміли тоді, коли регіонали почали “місити” наших. Взагалі незрозуміло було, чому вони полізли саме до нас, хоча ті ж бютівці були набагато до них ближче.

А потім стало зрозуміло, що у БЮТ і у Партії регіонів були чітко скоординовані дії, оскільки вони чітко знали про всі кроки один одного. А ми для них були просто гарматним м’ясом.

Той же Шуфрич кричав в залі своїм, щоб шукали шашки, оскільки вони ще є. При цьому, коли наші спробували підійти до Кожем’якіна, щоб з’ясувати з приводу шашок, чому вони не загорілись, він “морозився”. А потім наших били просто перед бютівцями, і ніхто з них не втрутився”, - відзначив співбесідник.


НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

Янукович як рецидивіст, звичайно, правий


Після виступу Януковича в Парламентській Асамблеї Ради Європи, коли він під радісне вищання депутатів Держдуми Російської Федерації заявив, що Голодомор, на його погляд, не був геноцидом, постало питання: чи не прокленають до сьомого коліна душі померлих цього зажерливого рецидивіста і його вилупків? Чи, може, справедливо Джугашвілі вбивав східняків голодом, бо такі, як вони, і далі вірно служать рецидивістам януковичам і джугашвілі? Якщо раптом Москва знову накаже східнякам, як в сорокових, їхати в Західну Україну і палити села, вбивати мирних людей, дітей і старих з метою насадження на цій землі влади кремлівських злочинців, то вони знову будуть в Західній Україні вбивати своїх братів-українців? То, може, і справді ніякого геноциду не було, може, це так і треба було і вони цього достойні?

Просто Джугашвілі не було потрібно так багато холуїв і він природним відбором залишив собі для вислужування тільки самих живучих. Цю думку і висловив четвертий Президент України. Це просто трагедія, що Джугашвілі не треба було так багато холуїв своїй бездарній безбожній системі, від якої від такого ефективного економіста, як Джугашвілі і його кавказька банда, люди вмирали з голоду. Економіка повинна бути економна, тобто: чим менше народу, тим менше треба хліба.

І правильно, хай їм Янукович зробить ще страшніший голодомор, – вони цього заслуговують, бо це не буде геноцидом, це буде, за словами тричі засудженого злочинця Януковича, «загальна трагедія народів, держав, що входять у СРСР». – Вітя, ти правий, мочи їх всіх дальше, це бидло цього заслуговує. Ти як рецидивіст зі стажем знаєш, що треба зробити.

Якщо правда те, що Янукович - син білоруського поліцая, який служив окупаційній владі гітлерівської Німеччини, то він своїми діями правий на всі сто, віддаючи наказ своїм браткам-депутатам проломувати опонентам голови. Гітлер, кажуть, теж підпалював Рейхстаг, щоб знищити опозицію і казав, що це провокація його ворогів.

Гени є гени і скоро для розбудови Південного та Північного потоків або ще якогось БАМу в товарняках, як його батько, він вивозитиме народ на роботи в Росію. Втім, яка різниця, куди вивозити - в гітлерівську Німеччину чи путінську Росію, - це ж режими-близнюки, а Україна при гауляйтерові Януковичу буде Австрією для аншлюсу з нацистським режимом. «Хайль Путін! – Во істіну воскрєсє!».

Янукович і тут правий. Бо ніколи з холуя не буде глави держави, навіть якщо 33% населення, яке має право голосу, на виборах цього дуже захочуть. Банда окремо взятого регіону тепер не просто крастиме, а відкрито грабуватиме вже не свій злиденний, деструктивний, з дитячою працею в копанках Донбас, а всю Україну. Вони, укладаючи договори, поводять себе, як тимчасові, випадкові люди. Ця банда по суті і є – «врємєнщики», і в їхньому розумінні наведення порядку означає, що порядок і влада мають бути тільки в них, а ви хоч з голоду поздихайте: грабіжників доля пограбованих ніколи не цікавить. Вони і на суді будуть пояснювати, що жертва сама впала на ніж і так всі сорок три рази. Кримінальна влада - вона така була всюди. Порядок в державі - це ніяк не диктатура одного кримінального клану над всією державою, це щось інше. Але хіба є потреба це пояснювати бандитам? Вони часто норми Кримінального закону знають краще за дипломованих юристів і їм не треба нічого пояснювати, їх просто треба знищувати, як скажених собак.

Так, Янукович по-своєму правий. Відомо, що руки правителя мають бути сильними і чистими. І на відміну від Ющенка, який, наче язви, на показ виставляв свої руки і казав, що вони нічого не крали (та для того, щоб він залишився лідером, ці руки, крім чистоти повинні були бути ще й сильними), Янукович же чистими руками не похвалиться. Навіть підкуплений його синьо-голубий фан-сектор в це не вірить. Тоді залишається йому показувати, які вони у нього сильні. Але ж повторюю: у істинного правителя повинні бути одночасно сильні і чисті руки. Це вимога для будь-якого адміністративного посадовця, для будь-кого, хто займається управлінням, будь-кого, від кого залежить доля підлеглих, бо робота виконавчої влади - це і є робота рук, які і направлять, і дадуть заробити, і захистять. Для управлінця навіть часто голови не треба, бо зайві роздуми незмінно призведуть до балаканини, а не до роблення діла, як це і було при оранжевих.

Головою для народу і навіть держави є інтелектуальна еліти країни: науковці, священики, інженери, конструктори, архітектори, зрештою, медики та навіть музиканти, журналісти і письменники, інколи юристи, якщо вони працюють над законами, які роблять державне управлінням ефективним. Ці люди не управляють, але вони вкладають в країну, в державу, в народ певний зміст. Смисл і напрямок існування. Але якщо владні руки держави є по лікоть в крові, вони є хоч і сильними, але брудними, то рано чи пізно це закінчиться історією Чаушеску чи Муссоліні.

Ну і, само собою, так як Янукович не є за національністю українцем, а людиною без роду, без племені, зрусифікованим, блатняцьким космополітом, то він правий, що він не в змозі стати державником в Україні. Україна для нього - це територія колишнього всеросійського колгоспу – СРСР. А так як він через пару місяців - пенсіонер, то хто цього рецидивіста, безбатченка, неграмотного холуя може виправити? Правильно, крім могили таких горбатих, як Янукович, ще ніхто не виправляв.

А ви кажете - імпічмент, імпічмент. Ви собі уявляєте імпічмент Гітлеру чи Путіну? Ні. То який може бути імпічмент гауляйтеру Януковичу?

ВІКТОР НЕВРОДА

Стопком





Незалежне опозиційне видання

От перестановки слагаемых...



28.04.2010 Массовая газета Четвертого Рейха

Стр.1.
"...традиция повязывать красно-белые ленточки, знаменующие цвета Великой Победы нашей страны в Великой Восточной Войне. 9 мая 1945 года был подписан акт о полной и безоговорочной капитуляции коммунистической России, положивший конец самой кровопролитной войне в истории Германии. Это наша общая память, и мера нашей совести сегодня, - то как мы чтим Победу, купленную столь дорогой ценой, то, как мы заботимся о ветеранах, которые, рискуя своим здоровьем и жизнью, отстояли нашу независимость и спасли нас от чумы сталинизма. Спустя десятилетия после свержения национал-социалистического режима, сделавшего много зла германской нации, мы все же помним и добро, отвоеванное руками нашей нации. Сегодня раздаются голоса о Гитлере как об эффективном менеджере. Но это не важно, просто повяжите на своей машине красно-белую рыцарскую ленточку!"

Стр 3.
"Подготовка к Параду Победы в Берлине идет полным ходом. По городу развешаны поздравительные баннеры, адресованные ветеранам. Близ Бранденбургских ворот военные рейхсвера проводят последние репетиции. 9 мая 2010 года впервые за многие годы в параде примут участие отреставрированные танки времен Великой Восточной Войны. Вновь над немецкой столицей разнесется лязг победных гусениц "тигров", "пантер" и "фердинандов". В небе пролетят самолеты прошлых лет, в том числе боевые истребители "мессершмитт", на счету которых не одна подбитая вражеская машина. Воздушные шоу всегда пользовались большим успехом: молодые семьи приходят смотреть на это зрелище с детьми. Но в этот раз представление обещает быть грандиозным. На параде будет пронесены боевые знамена девизий вермахта и СС "Мертвая голова" и "Адольф Гитлер". Вместе с флагом современной демократической Германии будет пронесен флаг Третьего рейха. В параде будет также задействована военная форма 40-х годов. Ожидается, что по площади пройдут также ветераны боевых подразделений и служащие концлагерей. Пожилым людям уже очень тяжело держать выправку, но они как и прежде рвутся в бой, несмотря на предупреждения врачей. Это пример для будущих поколений..."

Стр 3. Авторская колонка.
"...недавние протесты против прохождения на Параде Победы японских войск. Возражения вполне можно понять: долгая "холодная война" между победившими державами закрепила в сознании образ врага. Теперь для ветеранов японский военный едва ли не хуже НКВДшника. Можно понять и стремление к цивилизационной автономии: прояпонский блок ЯНАТО, продвигаясь на запад, насаждает ценности восточной культуры и ограничивает устремления к суверенному демократическому развитию. Но вот чего понять нельзя так это забвения общей истории. Ведь шествовать в Берлине будут по сути не противники по закончившейся "холодной войне", а союзники по реальной войне, доказавшие свою верность..."

Стр.5.
"По заверениям канцлера, к 9 мая не останется ни одного ветерана, не обеспеченного достойным жильем. Особое внимание уделяется ветеранам карательных войск СС, которые служили в особо тяжелых условиях. Так или иначе, но процесс идет. Например, сегодня ключи от новенького коттеджа вблизи Штутгарта получил Макс Шлюмель, обершарфюрер СС, стойко сражавшийся на Украине и Кавказе и проявивший особенной мужество в операции под Ставрополем, где он единолично взорвал обоз с командным составом сталинистов, решив тем самым весь ход сражения. Сегодня он очень сожалеет, что вместе с советскими генералами он уничтожил несколько десятков раненых, женщин и детей, но..."

Стр. 6.
"Как заявила пресс-служба мэрии Берлина, бургомистр считает "данью исторической справедливости" установить в столице плакаты с портретом Гитлера. "Это история, из нее нельзя вычеркнуть ничего, - подчеркивал ранее Юрген фон Лужкоф, - Мы можем по разному относиться к личности этого государственного деятеля, но мы не можем отрицать факт того, что при его непосредственном участии была завоевана величайшая Победа нашего народа, годовщину которой мы будем скоро отмечать. В этой связи поздравительные баннеры с изображением Гитлера, как верховного главнокомандующего победившей армии, - оправданы"

Стр.27.
"активисты "Молодой Гвардии Единой Германии". Подключаясь к кампании "Наша Победа", мы заявляем свою причастность к нашему великому прошлому, к нашим предкам, выражаем любовь к своей Родине. Мы будем раздавать на улице бело-красные ленточки, поздравлять ветеранов вермахта, проведем торжественный митинг с дискотекой под названием "Барбаросса-2010", будем оказывать всяческую поддержку в подготовке Парада Победы. Мы не станем обращать внимания на истеричные крики так называемой оппозиции, которая финансируется из всем известных источников со стороны Восходящего Солнца. Мы просто сделаем то, что должны, что диктует нам наша совесть"

Журнал Леонида Никонова

середу, 28 квітня 2010 р.

Відомі українці закликають до бою з Януковичем

Відомі українці закликають співвітчизників усіма законними методами домагатися відставки президента Віктора Януковича.

"Два місяці правління Віктора Януковича поставили Україну перед реальною загрозою втрати державності", - йдеться у зверненні.

Його автори називають ратифікацію договору про продовження базування Чорноморського флоту РФ у Криму "одіозним рішенням" і "актом продажу держави".

На переконання підписантів, "парадоксально, але факт: влада виступає в ролі головного ліквідатора держави".

"Цілком очевидно, що Віктор Янукович, який став провідником інтересів іншої держави, не може бути президентом України", - наголошують вони.

Автори звернення закликають всіма законними методами захистити державний суверенітет України, демократію, європейський цивілізаційний вибір українського народу.

"Вимагаймо усунення президента Януковича від влади! Будьмо пильними, відповідальними і рішучими! Від нашої волі залежить наша спільна доля!", - йдеться у зверненні.

Документ підписали почесний президент Києво-Могилянської академії В'ячеслав Брюховецький, посол України Юрій Щербак, письменник Юрій Андрухович, доктор юридичних наук і посол Володимир Василенко, професор Києво-Могилянської академії Володимир Панченко і мистецтвознавець Вадим Скуратівський.

Ініціатива є відритою і всі охочі можуть додати свій підпис під зверненням уже у вівторок ввечері на спеціально створеному сайт http://www.opir.net.ua/


"Українська правда"

неділю, 25 квітня 2010 р.

Львівська резолюція: влада загрожує Україні!

25 квітня у Львові з ініціативи Комітету захисту держави відбулося велелюдне віче протесту проти державної зради Президента Януковича при підписанні угоди щодо перебування в Україні Чорномороського флоту Росії. Під час віча тисячі львів’ян підтримали резолюцію, в якій дії Януковича визнано антиконституційними.


РЕЗОЛЮЦІЯ ВІЧЕ „ДЕРЖАВУ ЗАХИСТИ ТИ”

Львів, 25 квітня 2010 р.


Українці!

Влада загрожує національному суверенітету України!


21 квітня на переговорах у Харкові президент Янукович зрадив Україну.

Нинішня влада, сформована в антиконституційний спосіб, вона взяла цілеспрямований курс на русифікацію української освіти та інформаційного простору, переписування історії на догоду Кремлю, шельмування українських національних героїв.


В економічній та соціальній сферах влада позбавляє засобів до існування найбільш незахищені верстви населення, руйнує малий і середній український бізнес.


Логічним продовженням цієї цинічної вакханалії стала цілковита капітуляція Януковича перед московськими карликами, здача Кремлю національних стратегічних інтересів Української Держави.


Згода Януковича на продовження перебування Чорноморського флоту Російської федерації на території незалежної України на 25 років (з можливою пролонгацією), відмова від контролю України над власними стратегічними ресурсами – авіаційною промисловістю, атомною енергетикою, науковими дослідженнями у цих сферах, підземними газосховищами тощо перетворює нашу країну в новітню колонію Росії.


Підписавши Харківські домовленості, Віктор Янукович порушив Конституцію України та свою президентську присягу, відтак протиставив себе Українській державі та українському народу. Тому він повинен добровільно подати у відставку або ж бути зміщений з посади через процедуру імпічменту.


Вимагаємо:


* Негайної денонсації підпису президента Януковича під так званими Харківськими домовленостями 21 квітня 2010 р.

Флот Росії – геть з України.


* Розпочати процедуру імпічменту „президентові меншості” Януковичу
Повернення внутрішньої ситуації та формування виконавчої влади в Україні в конституційне законодавче поле.

Геть табачників із влади!


* Не допустити ратифікації Харківських угод у Верховній Раді України, в іншому випадку – її розпуску та призначення дострокових виборів вищого законодавчого органу країни.


Ми, політичні партії, громадські структури, молодіжні, студентські організації, учасники Комітету захисту держави – ми Разом і оголошуємо початок загальноукраїнських громадянських акцій.


Звертаємось до усієї української громади підтримати нашу ініціативу і ставати до лав національного опору.


Слава Україні!


Майдан

NO Табачник




Викладаю ролик, який створений харківським студентом про нового міністра освіти Табачника. Я тільки ще раз переконався, що поділ на схід і захід штучний.

суботу, 24 квітня 2010 р.

Янукович вже погрожує застосуванням сили!

Опозиція не зможе перешкодити ратифікації Верховною Радою України договору про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Севастополі, підписаного 21 квітня у Харкові.

Як повідомляє УНІАН, про це Президент України Віктор Янукович заявив вчора на брифінгу після завершення XII з`їзду Партії регіонів.
«Упевнений, що ратифікація буде зроблена», - сказав він.

Також В.Янукович зазначив, що Партія регіонів робитиме все для того, щоб ситуація в Україні стабілізувалася, щоб росла економіка і поліпшувалося життя людей.

«Хай хтось спробує нам в цьому перешкодити. Відповідь буде гідна», - підкреслив глава держави.

Як відомо, 21 квітня 2010 року в Харкові Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду між Україною і РФ з питань перебування Чорноморського флоту на території України, яким передбачене базування російської військової бази в Севастополі до 2042 року.

Планується, що 27 квітня відбудеться одночасна ратифікація цієї угоди як Верховною Радою України, так і Державною думою Росії.


Керівник МВС закликав підлеглих готуватися до протидії опозиції

Тим часом в Україні опозиційні політичні сили заявили про намір не допустити ратифікації цього документа. В свою чергу, міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов закликав підлеглих замислитися над способами запобігання використанню опозицією непарламентських форм боротьби з новою владою.

Про це він заявив сьогодні в Києві на розширеній колегії МВС за участю керівників регіональних підрозділів відомства, окреслюючи коло першочергових завдань, якими повинна займатися міліція.

"Напрям наступний - забезпечення громадського порядку і безпеки дорожнього руху. Актуальна тема, особливо в умовах сучасних методів забезпечення громадського порядку. Я сьогодні прочитав в інтернеті з подивом статтю, що, виявляється, найбільш ефективними способами боротьби будуть непарламентські форми боротьби, як заявив колишній міністр. Усі розуміють, що таке «непарламентські форми боротьби» (у Луценка "позапарламентські". - Ред.). Робота нам усім. Тому забезпечення громадського порядку - це тема, над якою ми повинні попрацювати...", - сказав А.Могильов.


АРАТТА

Реакція Юрія Шухевича на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду


Отже Донецький апеляційний адміністративний суд відмінив рішення Донецького окружного адміністративного суду, який у свою чергу відмовив Соловйову у позові до Президента України Віктора Ющенка про відміну указу «Про надання Роману Шухевичу звання Герой України». З цього випливає, що у жовтні місяці минулого року Донецький окружний адміністративний суд прийняв рішення на користь Романа Шухевича, але змінилась влада, і вже Донецький апеляційний адміністративний суд приймає протилежне рішення. Все це робиться з великим порушенням закону:

по-перше – мене і мою сестру не залучають до судового провадження у якості 3-х осіб;

по-друге – Донецький апеляційний адміністративний суд кваліфікує указ Ющенка як протизаконний, тоді як цей указ персональної дії, і він може бути лише протиправним;

по-третє – Донецький апеляційний адміністративний суд не погоджується з рішенням суду першої інстанції, що надання звання Герой України Роману Шухевичу не порушує прав позивача Соловйова, і приймає до розгляду його позов.

Отже нова влада починає з порушення законів, і вона не має наміру зупинятись на указах Президента України про надання звання Герой України Бандері і Шухевичу, а вже починає порушувати Конституцію України – продовжує термін перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації в Україні ще 25 років (до 2042 року), за тим очевидно послідує інше.

Я, безумовно, буду продовжувати свою боротьбу проти беззаконня, але для мене, як і для всіх нас, ясно що Степан Бандера і Роман Шухевич зайняли належне місце в історії України. І жодні скасування указів не зітруть цих імен із сторінок нашої історії, писаної нами, нашою кров’ю та стражданнями.

Юрій Шухевич.


УНА-УНСО

Катынь-2

Сайт ГУЛАГ получил мнение американского федерального эксперта, о видеозаписи сделанной непосредственно после катастрофы самолета с главой государства Лехом Кочиньским и высшим руководством Польши.

На условиях анонимности федеральный эксперт специальных правительсвенных служб США выразил уверенность в том, что на пленке зафиксирован расстрел российской спецкомандой уцелевших участников правительственной делегации Польши!

Мнение эксперта однозначно: РОССИЯ СТОИТ НА ГРАНИ ВОЙНЫ С ЦИВИЛИЗОВАННЫМ МИРОМ!


Это равносильно объявлению войны


Здесь вы можете посмотреть видео, которое по мнению американских и польских экспертов, является прямым доказательством спланированного убийства Москвой президента Качиньского и польской элиты во Второй катынской резне. На видео возможно зафиксировано убийство чекистами уцелевшего польского пилота.

Напомним, что в Москве по-прежнему находятся трупы 21 жертвы (из 96) кровавой бойни, которых «не могли опознать», т.к. от трупов остались куски мяса. Их будут опознавать по ДНК.

Среди «неопознанных» все крупные польские военоначальники и 9 членов президентской охраны. Возможно, что пытались отстреливаться в неравном бою с русскими спецслужбами.

Напомним, что пистолеты охранников, которые они официально имели при себе, по версии Москвы «пропали», видимо, потому, что любая экспертиза засвидетельствовала бы, что из них стреляли.

Польские военные, скорее всего, были вооружены в неофициальном порядке. Поэтому скандала о пропаже их пистолетов никто не поднимал.

Мы можем предположить, что тела уцелевших в устроенной русскими катастрофе поляков, которые были добиты на земле, ФСБ специально привела в неопознаваемое состояние, чтобы скрыть следы от расстрела и отверстия от пуль.

Видео снабжено пояснительным текстом на польском языке с английским переводом. Ниже мы приводим русский перевод этих пояснений:

— Первое видео из Смоленска, где рухнул самолет Качиньского.

— Посмотрите сюда. За деревьями идут три человека.

— Еще раз в замедленной съемке и измененном масштабе изображения.

— Спасательная команда?

— Эти люди все еще идут.

— Я не знаю, что это.

— (Голос): Успокойся.

— (Сирена)

— Посмотрите на этого человека.

— Вы это видели? Человек в белом поднял руку. Еще раз посмотрите в замедленной съемке и измененном масштабе изображения.

— Еще раз…

— Некоторые люди говорят, что это пилот самолета (я не знаю, кто он).

— Сирена

— Крики.

— Не убивайте нас! (?)

— Дай мне пистолет! (?)

— Выстрел

— Посмотрите, как человек в черном выпрыгивает из самолета.

— Еще раз.

— Выстрел

— Смех

— Тот же человек в черном, который выпрыгивает из самолета.

— Посмотрите, он падает.

— Изменился план. (ВЫСТРЕЛ!)

— Еще раз выстрел!

— Посмотрите!

— И падает…



Редакция Кавказ-Центра получила любопытное письмо от польского читателя Михала. Вот, что он пишет:

"Меня зовут Михал. Я поляк, инженер, учу русский язык. Я очень переживаю за это событие. Относительно ролика с места крушения со стрельбой. Я посмотрел этот ролик сразу, когда он появился в интернете. Это было, как мне кажется, в воскресение или понедельник (11 или 12 апреля). Если надо, я узнаю подробно.

Мои сотрудники, независимо от меня, тоже его смотрели. Он потрясающий! Там слышны голоса на польском языке. Кто из поляков в тот момент мог говорить?

Когда выстрелов не слышно можно различить команды спецслужб России и смех.

Кто мог в такой момент смеяться? Жертвы? Спасатели? Или убийцы?

Почему никто не вызвал скорую помощь? Сразу после крушения я слышал сообщение, что трое пассажиров были живы.

Перед тем, как раздался первый выстрел, я слышал мужчину, отчётливо сказавшего дважды по-польски:

— «Успокуй се» (успокойся!).

Мне кажется, он это говорил женщине, которая, по-видимому, была в шоке.

Сегодня на работе мы просмотрели ролик несколько раз. Там были видны движущиеся фигуры, но только до момента выстрелов.

Есть в интернете люди, которые в лучших условиях (тишина, лучший компьютер) могли услышать на польском языке:

— «Патч му в очы» (смотри ему в глаза).

Потом по-русски: «Давай сюда…» и далее «Все назад, уходим отсюда…».

Автор ролика дважды довольно громко говорит: «ни х… себе». Он, наверно, испугался и ушёл, спасая свою жизнь. Да хранит его Бог!

С уважением,
Михал из Польши.


Более четкое видео в оригинале.

По сообщениям на многочисленных блогах и Кавказ Центра, автор этой видеозаписи был убит в Киеве.





пʼятницю, 23 квітня 2010 р.

У Росії чекають, що Янукович на сесії ПАРЄ не визнає Голодомор геноцидом українців

Росія сподівається, що ПАРЄ не підтримає ініціативу української делегації з приводу визнання голодомору геноцидом українського народу.

Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Костянтин Косачев сподівається, що президент України Віктор Янукович підтвердить, що масовий голод у 30-х роках був спільною трагедією всіх народів колишнього СРСР.

Як передає прес-служба "Єдиної Росії", Косачов зазначив, що 28 квітня на весняній сесії ПАРЄ планується заслухати доповідь "В пам'ять про жертви масового голоду (Голодомору) на території колишнього СРСР у 30-х роках 20 століття". "ПАРЄ навряд чи підтримає ініціативу української делегації про визнання масового голоду в СРСР на початку 30-х років минулого століття геноцидом українського народу. Якщо у асамблеї є совість і здоровий глузд, то ця поправка буде відхилена", - сказав він.

Разом з тим він повідомив, що комісія асамблеї з юридичних питань пропонує схвалити п'ять поправок, внесених до тексту доповіді. "З цих п'яти поправок - чотири неприйнятні для російської делегації, в тому числі та, яка пропонує визнати масовий голод геноцидом українського народу", - відзначив Косачов.

У той же час, він підкреслив, що напередодні розгляду цього питання 27 квітня на засіданні асамблеї очікується виступ Януковича. "Сподіваюся, що він підтвердить свою позицію з цього питання, про яку він заявляв ще до обрання президентом України, і яка повністю співпадає з нашою оцінкою про те, що масовий голод був спільною трагедією всіх народів колишнього СРСР", - підкреслив Косачов.

Цей звіт протягом тривалого часу з відвідуванням Росії, України, Білорусі та Казахстану, і знайомством з архівними документами готував депутат асамблеї з Туреччини Мевлют Чавушоглу, який у січні нинішнього року був обраний головою ПАРЄ, і тому формально доповідачем виступить інший член асамблеї.

Нагадаємо, напередодні Янукович заявив, що його наступним міжнародним візитом буде відвідування сесії ПАРЄ в Страсбурзі.


ТСН

Ще одна облрада вимагає імпічменту Януковича

Львівська облрада звертається до Верховної Ради з вимогою розпочати процедуру імпічменту щодо президента Віктора Януковича.

Відповідне звернення було ухвалено на позачерговій сесії Львівської облради у п'ятниці, повідомляється на сайті облради.

Депутати вимагають не допустити ратифікації "харківських угод" та ініціювати усунення Януковича з поста президента "за державну зраду" у відповідності зі ст. 111 Конституції.

"Ми переконані, що президент України Віктор Янукович зрадив інтереси нашої держави, грубо порушивши статтю 17 Конституції... Такий крок президента свідчить про те, що нова влада позбавляє Україну незалежності, суверенності та самостійності і стає на службу кадебістської, по своїй суті, влади Кремля", - йдеться у зверненні.

Львівські депутати також закликали "всіх громадян України, мешканців Львівщини, громадські та політичні організації краю рішуче стати на захист України".

Як відомо, у четвер Тернопільська облрада ухвалила аналогічне звернення до Верховної Ради.

Український ТИЖДЕНЬ

Чорновил пошел против Януковича с его "странными договоренностями"


«Я, прошу прощения, в коалицию входил, поддерживая правительство Азарова, Тигипко, Клюева и других. Я не голосовал за Виктора Януковича на этих президентских выборах, и какие-то странные его договорённости поддерживать не собираюсь», — сказал он.

Чорновил также сказал, что считает договорённости, достигнутые между президентами Украины и России в Харькове, противоречащими национальным интересам Украины.

gigamir

четвер, 22 квітня 2010 р.

Договір Януковича і Медведєва про базування флоту до 2042 року

У розпорядження "Української правди" потрапив текст угоди між президентами України та Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим про пролонгацію базування російського Чорноморського флоту в Севастополі до 2042 року.

Цей договір було підписано в Харкові 21 квітня 2010 року.

У документі зафіксовано, що з 28 травня 2017 року плата за оренду складається зі ста мільйонів доларів на рік плюс додаткових коштів знижки за російський газ.



Угода між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України



Україна і Російська Федерація,

розвиваючи відносини на основі принципу стратегічного партнерства, зафіксованого в Договорі про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 31 травня 1997 року,

відповідно до статті 1 Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про вільну торгівлю від 24 червня 1993 року,

висловлюючи готовність до взаємного врахування інтересів обох Сторін у вирішенні питань двосторонніх відносин у різних сферах,

ґрунтуючись на чинних Базових угодах по Чорноморському флоту,

домовилися про таке:

Стаття 1

Сторони подовжують дію Угоди між Україною і Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року, Угоди між Україною і Російською Федерацією про параметри поділу Чорноморського флоту від 28 травня 1997 року і Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про взаємні розрахунки, пов'язані з розподілом Чорноморського флоту та перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28 травня 1997 року на 25 років з 28 травня 2017 року з наступним автоматичним продовженням на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна зі Сторін не повідомить письмово іншу Сторону про припинення їх дій не пізніше, ніж за один рік до завершення терміну дії.

Стаття 2

Орендна плата за перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України починаючи з 28 травня 2017 року складається з платежів Російської Федерації Україні в розмірі сто мільйонів доларів США на рік, а також з додаткових коштів, які отримуються за рахунок зниження з дати набрання чинності цією Угодою ціни в розмірі до ста доларів США від встановленої чинним контрактом між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", на кожну тисячу кубометрів газу, що поставляється в Україну, виходячи з пільгового погодженого обсягу поставок, передбаченого згаданим контрактом, за такою формулою: при ціні триста тридцять три долари США і вище за тисячу кубометрів газу зниження складе сто доларів США, при ціні нижче триста тридцять три долари США зниження складе 30% від такої ціни. Ці додаткові кошти підлягають обліку за підсумками кожного календарного року, протягом якого застосовується вказане зниження, зростаючим підсумком і визнається як зобов'язання України, що погашаються шляхом виконання положень статті 1 цієї Угоди

Стаття 3

Ця Угода підлягає ратифікації та набирає чинності з дати останнього письмового повідомлення про виконання кожної зі Сторін внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Вчинено в м. Харкові 21 квітня 2010 року у двох примірниках, кожний українською та російською мовами, при цьому обидва тексти мають однакову силу.

За Україну За Російську Федерацію

Шухевича позбавили звання Героя України


Донецький апеляційний адміністративний суд вчора позбавив Романа Шухевича звання Героя України.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua, який був присутній на засідання з цього питання.

Суд задовольнив апеляційну скаргу професора Донецького медуніверситету Анатолія Соловйова по його позову до екс-президента Віктора Ющенка. Представником позивача у справі виступав адвокат Володимир Оленцевич.


Підставою для такого рішення суду стало те, що Шухевич ніколи не був громадянином України.
Також Соловйов вважає, що Шухевич спалив білоруське село Хатинь разом з жителями. На думку професора, щоб не загострювати стосунки між українцями і білорусами у радянські часи вирішили все списати на фашистів.Крім того, за його словами, Шухевич знищив більше 150 тисяч мирних поляків на Волині.

Представників Віктора Ющенка в суді не було. Вони проігнорували запрошення на засідання.

Рішення суду було визнати указ незаконним і відмінити.

Постанова набула чинності з часу її оголошення.

Раніше Оленцевич заявляв, що Степан бандера і Роман Шухевич не можуть бути героями, тому що ніколи не були громадянами України.

“Їх потрібно було спочатку ввести в громадянство, тобто отримати їхню особисту заяву про це. Але Шухевича застрелили у 1950 роцi, а Бандера загинув в 1959. Тобто до отримання нашою державою незалежності. А героями можуть бути тільки громадяни України. Посмертно стати громадянами померлі не можуть”, - вважає адвокат.

2 квiтня Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним та скасував указ Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання "Герой України”.

Gazeta.ua,

середу, 21 квітня 2010 р.

Для Януковича ЧФ Росії в Україні - гарант безпеки

Згідно з угодами, які підписали 21 квітня у Харкові президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв, російський газ для України коштуватиме 240 доларів за тисячу кубометрів до 2039 року.

Як поінформувало джерело ZAXID.NET , взамін на це ЧФ залишиться в Україні ще на 25 років.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна розглядає питання перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на своїй території в контексті системи колективної безпеки в Європі.

"Це питання ми також розглядаємо в контексті формування системи колективної безпеки європейської. Ми розуміємо, що Чорноморський флот буде одним з гарантів безпеки серед країн Чорноморського басейну", - сказав він на спільній з російським президентом Дмитром Медведєвим прес-конференції в Харкові, пише gazeta.ua.

Янукович сказав, що Україна підтримує ініціативу президента РФ про розгляд концепції європейської системи колективної безпеки. За його словами, Україна готова брати активну участь у цьому питанні як держава, яка не входить ні в один військово-політичний блок.

"Україна хоче знайти своє місце і отримати відповідні гарантії колективної безпеки, які, до речі, були визначені угодою з ядерного роззброєння України ще в 1996 році", - сказав український президент.

14 лет со дня гибели Джохара Дудаева


Поздно вечером 21 апреля 1996 года в результате террористического акта стал Шахидом (иншааЛлах) первый президент Чеченского Независимого Государства генерал Джохар Дудаев. Ракетный удар по Дудаеву был нанесен в момент, когда чеченский президент разговаривал по спутниковому телефону в безлюдной местности неподалеку от села Гехи-чу на западе Чечни.

Российское руководство надеялось, что с убийством Дудаева сопротивление чеченцев будет прекращено и война быстро закончится в пользу оккупационных войск. Однако дальнейшие события показали, что надеждам Кремля не суждено было оправдаться. Чеченцы не только не дрогнули, а наоборот - сконцентрировали все свои усилия и нанесли по агрессорам сокрушительный удар, освободив столицу своей Родины и взяв под свой полный контроль ситуацию в стране.

После смерти Дудаева чеченское правительство создало специальную следственную группу по установлению организаторов и исполнителей этого террористического акта. До изгнания русских оккупационных войск из Чечни, следственная группа работала в подпольных условиях. С восстановлением суверенитета ЧРИ, с августа 1996 по сентябрь 1999 года чеченские следователи работали легально, собирая всю необходимую информацию об этом террористическом акте.


С момента нового вторжения русских агрессоров в Чечню, следственная группа была вновь засекречена и перешла на подпольные условия работы.

На сегодняшний день собран большой объем информации и документов, которые частично проливают свет на убийство с помощью террористического акта первого чеченского президента. Установлено, что в террористическом акте против Дудаева замешаны спецслужбы США и России, а так же непосредственно высшее военно-политическое руководство этих стран.

По одной из версий, координаты местонахождения Дудаева были переданы российской стороне, по прямому указанию администрации Клинтона, Агентством Национальной Безопасности (АНБ) США, которое отслеживало сеансы спутниковой связи чеченского президента, пользовавшегося системой «ИНМАРСАТ».

Кроме того, установлено, что приказ об организации террористического акта был отдан непосредственно Ельциным. Организаторы теракта и исполнители были награждены лично Ельциным золотыми звездами героев России.



Сбор информации по организаторам и исполнителям теракта против Джохара Дудаева продолжается уже силами руководства Имарата Кавказ. Некоторые имена уже установлены. Следствие будет доведено до конца. Организаторы и исполнители этого теракта будут сурово наказаны без срока давности.

КЦ

вівторок, 20 квітня 2010 р.

Покушения на мумию Ленина

День 19 марта 1934 года в Москве был вполне обычным. На Красной площади суетились приезжие, часть из них выстраивались у мавзолея Владимира Ильича Ленина, чтобы посмотреть на вождя мирового пролетариата. 46-летний Митрофан Михайлович Никитин ничем не отличался от других зевак, не выказывал ни признаков беспокойства, ни какой-то суетливости. И был допущен к «телу» вождя, как и все остальные посетители.



Но, подойдя близко к саркофагу, в котором находился гроб, Митрофан Никитин неожиданно выхватил пистолет и открыл огонь по забальзамированному телу вождя. Стрелок из Никитина был аховый, оба выстрела так и не попали в цель. Краем глаза, злоумышленник увидел, что к нему бежит охранник. В ту же секунду Митрофан выстрелил в себя. Пуля угодила точно в сердце, смерть была мгновенной.

Посетителей тут же вывели из мавзолея, строго-настрого запретив говорить об инциденте. А над самоубийцей склонился сотрудник ОГПУ. Из кармана пиджака было изъята предсмертная записка, в которой было сказано следующее: «…кругом нищета, рабство, голод, зверства, пришибленность какая-то. Процветают мошенничество, воровство, зверство, грубость и т.п… В отдаленных деревнях, совхозах люди бегают по соседям, достают ложку соли или спичку, чтобы зажечь какую-либо коптелку. Соли нет, тоже мыла, спичек, керосина, топлива нет. Последние нежилые постройки люди ломают на топливо.

Люди обезумели, все потеряли голову от такой сказочно тяжелой, бессмысленной жизни. Все живут только одним днем, что же будет завтра?.. Эту весну 1934 года опять очень много людей умрет на почве голода, грязи, от эпидемических болезней… Неужели наши правители, засевшие в Кремле, не видят, что народ не хочет такой жизни, что так жить дальше невозможно, не хватает сил и воли… Все здоровое, хорошее, честное, красивое вымирает с каждым днем, но я убежден, некоторые теперешние сановники это видят и знают… Я, Никитин Митрофан Михайлович, с радостью умираю за народ, готов был бы ради благополучия рабочих, крестьян, служащих пойти на любые пытки, ради лучшей жизни народа. Я, умирая, протестую от имени миллионов трудящихся, довольно рабства, террора, голода, довольно всего тягостно-тяжелого… Я долго все обдумывал, мучился, переживал…»

А заканчивалась записка следующими словами: «Опомнитесь, что вы делаете? Куда страну завели? Ведь всё катится по наклонной плоскости в бездну».

Эта записка в тот же день поступила «главному строителю социализма в СССР». Он внимательно изучил содержимое, и написал сверху: «В мой архив. Иосиф Сталин». В этом архиве записка и пролежала долгих 60 лет и была обнаружена уже после снятия грифа секретности.

Кто он был, Митрофан Никитин? Психопат, не понимавший, что шансов уцелеть у него не было? Отчаявшийся активист, разочаровавшийся в том, что его окружает? Идеалист, осознавший, что людей не переделать, а значит, начинать нужно с головы?

Для того чтобы разобраться в этих вопросах, сотрудники органов госбезопасности побывали в совхозе «Прогресс», в который Митрофан Никитин был принят 4 сентября 1933 года. Оказалось, что вскоре он начал конфликтовать с директором совхоза Розенбергом, писать заявления, докладные, в которых просил обратить внимание начальства на плохую организацию работы в совхозе, на массовое пьянство, жульничество, воровство, разгильдяйство. Но секретарь парторганизации Кульков предпочитал не обращать на эти письма внимания.

Таким образом, этот поступок пролетария (Никитин работал с 13 лет) был актом отчаяния, но, как мы уже знаем, никакого влияния на изменения курса страны не имел…

Следующее, отмеченное документально, покушение на забальзамированное тело Ленина было предпринято едва ли не день в день, 20 марта, но с разницей в четверть века. Один из посетителей мавзолея, который был позже признан психически ненормальным, ударил по стеклу саркофага молотком. Стекло треснуло. Злоумышленника задержали.

Не прошло и 16 месяцев, как 14 июля 1960 года один из посетителей по фамилии Минибаев, взобрался на саркофаг и ударом ноги разнес стекло вдребезги. Мелкие осколки стекла врезались в лицо вождя. Некоторое время мавзолей не работал, для тела изготавливали специальный пуленепробиваемый саркофаг, а лицо приводили в порядок медики.

Самое кровавое покушение произошло 1 сентября 1973 года, когда один террорист пронес под одеждой взрывное устройство. Он шел вслед за школьниками, и охрана приняла его за классного руководителя. Как только террорист приблизился к саркофагу, он соединил провода взрывного устройства. Мощный взрыв буквально разорвал преступника на клочки, погибла идущая вслед за ним супружеская пара из Астрахани, четверо школьников были ранены, а охранники траурного зала контужены. Установить личность террориста так и не удалось (от него осталась голова и часть руки), зато саркофаг не пострадал…

http://www.ellf.ru/cognitive/23374-pokushenija-na-mumiju-lenina.html

понеділок, 19 квітня 2010 р.

У Львові пройде студентський мітинг проти Табачника


20 квітня у Львові відбудеться студентський бойкот пар і велике віче-концерт за відставку міністра освіти України Дмитра Табачника.

«Антиукраїнський міністр освіти і науки далі працює, приймає рішення, які руйнують українську освіту, а влада далі не дослухається до наших закликів. Тому у вівторок 20 квітня о 10.30 біля пам'ятника Івану Франку відбудеться масовий мітинг-концерт за відставку цього одіозного політика», – повідомили ZAXID.NET організатори.

О 9.00 студентів групуватимуть біля кожного ВНЗ та організовано вестимуть до ЛНУ ім. Івана Франка. Після віче-концерту о 12.30 відбудеться похід до Львівської державної обласної адміністрації та передача наших вимог».

«Ми вимагаємо не лише скинути з посади міністра Дмитра Табачника, а й, тим самим, припинити руйнівну політику в сфері освіти та культури, яку раніше задекларував, а тепер поступово впроваджує уряд, – пояснює один з організаторів акції Оля Сало. – Це не перша акція, і, якщо влада й надалі ігноруватиме молодь, – не остання. Ми не поступимось у своїх вимогах: Студентам - якісну освіту, освіті - професіонала!»

ZAXID.net

В Одесі пройшов грандіозний марш пам"яті Максма Чайки. Є затримані!

17 березня, в першу річницю загибелі молодого одеського патріота Максима Чайки представники ряду патріотичних організацій пройшлися маршем по центру Одеси.

В акції взяли участь понад 1,5 тисячі патріотів з Одеси, та інших українських міст півдня, сходу та центру України. Акція, певно, була наймасовішою з будь яких, котрі проводилися за останні 10 років в Одесі.

Учасники акції вигукували гасла "Чайка Максим - не забудем, непростим", "Герою Максиму Чайці - Слава", "Слава Україні - Героям Слава", "Слава Нації - смерть ворогам", "Маркова-собаку - повісим на гіляку", тримали в руках відповідні транспоранти та банери. На місці загибелі молодого патріота (Олександрівський проспект), учасники ходи запалили свічки, вшанували пам"ятьМаксима хвилиною мовчання та заспівали гімн України.

Після цього, патріоти попрямувалина Куликове поле, де розпочався Концерт Пам"яті Максима Чайки. Виступали гурти "Дев"ятий Вал" (Донецьк), "Масляна" (Київ), та легендарний, культовий гурт "Кому Вниз".

Як стало відомо сьогодні, після маршу та концерту міліцією затримано пятьох активістів "Братства" та "Автономного спротиву". Серед затриманих - Дмитро Лінько та син Дмитра Корчинського.
Затриманим інкримінують "напад" на телеканал АТВ (напередодні хтось закидав зеленкою будинок, де розташовано цей одеський гімно-канал. У затриманих вибивають зізнання, постійно перевозять з місця на місце, не дають зустрітися з адвокатом. Один з затриманих в знак протесту перерізав собі вени на руках.

У вівторок представники ряду патріотичних організацій планують провести акції протесту з приводу незаконного утримання патріотів в ментівських застінках.

За доносами наших інформаторів в лавах одеських міліціянтів, заяву ментам на Дмитра Лінька та інших активістів накатали журналюшки з АТВ - Леська Клінцова та Машка Ковальова. Вони, начебто впізнали активістів на відео камер спостереження, встановлених на дверях АТВ.

Одеська обласна організація УНА-УНСО вимагає від одеських правоохоронців негайно відпустити затриманих патріотів, та порушити карну справу проти Клінцової та Ковальової за ознаками злочину, передбаченого карним кодексом - дача завідомо неправдивих свідчень.






НАША АЛЬТЕРНАТИВА

суботу, 17 квітня 2010 р.

Качиньського вбили — найбільше найімовірніша версія

Президент Польщі Лєх Качиньський й інші високопоставлені пасажири не втручалися в роботу екіпажу літака, що розбився під Смоленськом, і не давали вказівок, що б там не було посадити літак на аеродромі «Північний».

Про це повідомило російській радіостанції «Відлуння Москви» джерело, близьке до спільної польсько-російської комісії з розслідування авіакатастрофи.

При цьому воно послалося на дані мовного самописця, розшифровка якого завершена. Прилад не зафіксував якого-небудь тиску на членів екіпажу під час їхніх розмов, сказав він.

Відзначимо, раніше чекістська пропаганда постійно твердила, що причиною катастрофи є «польський гонор». На думку Луб'янки, вбитий президент Польщі Качиньський нібито наказав своєму пілотові саджати літак, не зважаючи на нібито «погану погоду».

Усі пасажири літака загинули. Звідки росіяни могли дізнатися про те, що відбувалося на його борту незадовго до падіння, висуваючи таку версію, вони не вказали.

Якщо президент Польщі не віддав такого наказу, що пілот сам ніколи б не став саджати літак в «погану погоду», оскільки, не зважаючи на «польський гонор», він не самовбивця. З цього виходить, що погода була в межах норми, ніякого «густого туману не було», що підтверджується польськими журналістами.

Технічний стан літака був теж визнаний хорошим. Таким чином, виключені всі «природні» причини можливої загибелі літака.

Також знехтувана версія Луб'янки, що польський літак намагався сісти чотири рази. Про це вже не пишуть навіть чекістські ЗМІ.

З усіх версій залишилася одна — літак з «ворогами Росії» був знищений за наказом Путіна і Медведєва в ході атаки, проведеної міжнародною терористичною організацією ФСБ Росії або ГРУ МО РФ.

bratstvo

четвер, 15 квітня 2010 р.

КАТИНЬ-2: Технічні подробиці знищення літака з Качиньським


Румунська інформаційна агенція Romanian Global News повідомила деякі деталі по російській секретній зброї, за допомогою якої, як передбачається, Кремль міг знищити літак польського президента Леха Качинського. Агентство передає з Бухареста:

«Джерела в Міністерстві оборони Польщі у Варшаві повідомили ексклюзивно агенції Romanian Global News, що раніше на військовій базі біля Смоленська проводилися навчання з використанням електромагнітної зброї.

У 2008 році Москва оголосила, що вона створила найбільш потужну електромагнітну зброю, яка коли-небудь існувала в світі, писало у той час російське видання «Правда».

«Створювана величезна потужність, йдеться про мільярди ватів, виходить з пристрою дуже малого розміру. Новинка полягає в тому, що електромагнітні імпульси, що випромінюються новою зброєю, дуже короткі, проте вони виключно потужні», заявив Генадій Месяц, віце-президент РАН і директор Інституту фізики ім. Лебедева.

«Ще ніколи не було створено таку мініатюрну зброю такої потужності. За часів холодної війни були аналогічні пристрої, проте вони мали величезні розміри. Наш пристрій, принаймні, в 10 разів потужніший, ніж будь-яка інша зброя, створена закордоном», заявив Михайло Яладін, вчений, якому приписують створення електромагнітної суперзброї.

Навколо показаного в Катеринбургзі електромагнітного пристрою виходить з ладу все електронне устаткування. Згідно російським дослідникам, ця зброя здатна імітувати удар блискавки або ядерний вибух. Відповідальні російські військові вже замовили цю зброю для оснащення нею своїх солдатів. Зброя називається «Ніка», по імені грецької богині перемоги.

Зброя цього типу здатна перешкоджати роботі електронного устаткування або літакових двигунів, повідомили військові джерела агентству Romanian Global News. Її дуже важко виявити, тому що вона має короткий час застосування і використовує електромагнітний пучок.

Брати Качиньські були одними з найбільш активних захисників національних інтересів Польщі, як відносно Москви, так і відносно Німеччини і Брюселю.

Під їхнім керівництвом польською військовою розвідкою була знищена один з найбільших російських шпигунських мереж на Заході. Це був один з важких ударів, завданих росіянам на території НАТО.



Відділ моніторингу
КЦ

середу, 14 квітня 2010 р.

Смоленський Гібралтар, або гарантоване вбивство


Четвертого липня 1943-го з англійської військової бази «Гібралтар» злетів бомбовик Королівських військово-повітряних сил (RAF) Liberator B-24 C, яким повертався в Лондон глава польської екзильної влади генерал Владислав Сікорський. Шістнадцять секунд — й літак падає в море. Шістнадцять загиблих! Сімнадцятий вижив. Капітан 511-ої ескадрильї RAF Едуард Прхал, який сидів за штурвалом. Чех походженням. Ударною хвилею його викинуло з кабіни, і якби не жакет… А в міжчасі, він ніколи на себе жакета не брав. Завше вішав на бильце пілотського сидіння. Узяв того дня, коли мав загинути генерал Сікорський. А мав таки?! Понад усякий сумнів.



Довідавшись, що сім тисяч поляків знищено в Катині совєтами, генерал розірвав з ними дипломатичні відносини. У розпалі війни! Москва такого не вибачала, не вибачає і не вибачатиме.



А чи так і багато важила національність пілота? У березні 1939-го, коли німецькі війська обсадили Чехію, Польща й собі захопила її східні околиці. Не знати, кого більше ненавиділи в той час чехи — німців чи поляків.



Чи замислювався генерал Сікорський, хто тримає в руках не лише штурвал його літака, а і його власне життя? Ні, він замислювався іншим: як довести англійцям, що Москва не є їхнім союзником. Поведінкою, контактами і настроями капітана Едуарда Прхала мусила замислитись польська служба безпеки. Не англійська, що їй Сікорський «заважав» так само, як і совєтським чекістам.



По гібралтарській катастрофі капітан і далі літав з високопоставленими особами. А се означає, що підпирали його особи не менш високопоставлені. Такі як, скажімо, Кім Філбі, совєтський а’ент в МІ-5, який координував зв'язки лондонської влади з екзильними владами і Польщі, і Чехії.



Десятого квітня 2010-го літак російського виробництва Ту-154 М з президентом Польщі Лєхом Качинським увігнався в землю неподалік російського Смоленська. На жалобних урочистостях в Катині Качинський збирався сказати, що, вбивши двадцять дві тисячі польских інтелігентів, Росія (правонаступниця Соловецького союзу) вчинила геноцид.



Росія, яка не визнала за геноцид винищення семи мільйонів українців, таких заяв не вибачала, не вибачає і не вибачатиме. За її імперськими мірками, польський президент мав і чимало інших «гріхів». Не менше, ніж має сьогодні версій смоленська катастрофа. Версії залишім у боці. З часом їх більшатиме й більшатиме. Стеменно як у випадку з генералом Сікорським.



Чи замислювався Лєх Качинський, чим скінчиться той чи той його політ, коли сходив на російський літак, який перед кількома місяцями капітально полагодили російські інженери й техніки у російській Самарі? Ні, він замислювався тим, як примусити путінську Росію, що вона є спадкоємицею Росії сталінської, визнати свою вину перед польським народом.



Усім іншим мусило замислюватися й опікуватися польське BBN (Бюро Національної Безпеки). А якщо воно дозволило завантажити президентський літак чи не сотнею найвизначніших політичних та військових діячів, якщо не подбало за наявність на летовищі «Сєвєрний» належного навігаційного обладнання, якщо не посадило побіч російського диспетчера (приймає міжнародній рейс і не знає англійської?!?!) свого чоловіка, то десь в її кабінетах затаївся «Кім Філбі».



Нас намагаються переконати: киньте, мовляв, конспіративні теорії: он підполковник КҐБ Путін уклякнув перед труною Качинського. Невелике диво! Сталін, як відомо, міг і не таке утнути. Привітав же колись Рібентропа кніксеном…



Нас намагаються переконати: російські інженери й техніки полагодили літак польського президента — голки не підточиш. А скільки російських кагебістів їх стежило і «консультувало» не повідомляють. Не стежили? У Самарі стоїть літак президента ажніяк не дружньої держави — і не стежили?! А от агенти польського BBN не стежили. Інак би цілий світ вже дізнався. Від росіян.



А що за російським нехлюйськими мірками означає «голки не підточиш»? Виявляється — гарантія на шість років. А погляньмо-но, як пильнує свої літаки німецька Lufthansa. І то ті, на яких літають не президенти, а звичайнісінькі люди. Кожен літак щороку демонтується і поновно складається. А вони — шість років! Бога не боїтеся, панове росіяне.



Микола Шатилов, Прага.

КЦ

вівторок, 13 квітня 2010 р.

Рада Європи зреагувала на спорудження пам’ятника Сталіну в Україні

Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберг називає дуже невтішними повідомлення про можливість спорудження пам’ятника Сталіну в Україні.

Про це він заявив сьогодні журналістам.

“Звичайно, хтось може сказати, що є право на свободу слова, тощо... Але такі повідомлення є дуже невтішними”, - сказав він.

Комісар зазначив, що спорудження пам’ятника Сталіну в Україні, яка постраждала від комуністичного режиму, зокрема, пережила Голодомор, виглядало б як вшанування винних у злочині.

“Правда має стати відомою. Меморіали повинні бути на честь жертв, а не на честь диктаторів”, - наголосив Хаммарберг.

Як повідомлялося, 25 березня секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський повідомив про намір спорудити до 9 травня у місті пам’ятник Сталіну.

31 березня віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко заявив, що влада не перешкоджатиме спорудженню пам’ятника, щоб “не загострювати зіткнення різних думок”.

Між тим, ветеран Великої Вітчизняної війни з Харкова Іван Шеховцов перерахував на спорудження пам’ятника Йосипу Сталіну у Запоріжжі 50 тисяч гривень.



ua.korrespondent.net


Невиголошена промова Леха Качинського в Катині.


Президент Польщі Лех Качинський мав виголосити промову 10 квітня 2010 на польському військовому цвинтарі у Катині під час траурних заходів, приурочених до 70-ї річниці катинської трагедії. Польська газета Rzeczpospolita публікує повний текст його виступу.


Шановні представники катинських родин! Шановні панове!

У квітні 1940 року було убито понад 21 тисяча польських ув'язнених з таборів і тюрем НКВС. Цей акт геноциду був здійснений з волі Сталіна, за наказом вищої радянської влади.

Жахливою кульмінацією союзу Третього рейху і СРСР, пакту Молотова-Ріббентропа і нападу на Польщу 17 вересня 1939 став Катинський злочин. Не тільки в лісах Катині, але також у Твері, Харкові, в інших відомих і ще невідомих місцях страт були вбиті громадяни Другої Польської Республіки - люди, що складали основу нашої державності, непохитні в своїй службі вітчизні. Водночас, родини вбитих і тисячі жителів довоєнних Креси були вислані вглиб Радянського Союзу, їх невимовним муками відзначений там шлях польської Голгофи Сходу.

Найтрагічнішою зупинкою на цьому шляху стала Катинь. Польські офіцери, священики, службовці, поліцейські, співробітники прикордонної охорони, тюремні працівники були знищені без процесів і вироків. Вони стали жертвами неоголошеної війни. Їхнє вбивство було скоєно з нехтуванням прав і конвенцій цивілізованого світу. Їхня гідність - як солдатів, поляків і людей - було розтоптано. Рови смерті повинні були назавжди приховати тіла убитих і правду про злочин. Світ повинен був ніколи цього не впізнати. У родин жертв відібрали право на публічний траур, на те, щоб оплакати та гідно вшанувати пам'ять своїх близьких. Земля приховала сліди злочину, а брехня повинна була стерти його з людської пам'яті.

Приховування правди про Катинь - наслідок рішення тих, хто привів до скоєння цього злочину - стало частиною фундаменту політики комуністів та повоєнної Польщі: наріжною брехнею Польської Народної Республіки. Це був час, коли за пам'ять і правду про Катинь доводилося платити високу ціну. Але близькі вбитих та інші сміливі люди вірно стояли за цю пам'ять, охороняли її і передавали наступним поколінням поляків. Вони пронесли її через весь період комуністичного правління і довірили своїм співвітчизникам у вільній, незалежній Польщі. Тому всім їм, а особливо Катинським родинам, ми зобов'язані висловити нашу повагу і вдячність. Від імені Польської Республіки я висловлюю глибоку подяку за те, що охороняючи пам'ять про своїх близьких, ви зберегли таку важливу сферу нашого польської свідомості та ідентичності.

Катинь стала болючою раною польської історії і на довгі десятиліття отруїла відносини між поляками та росіянами. Тож зробимо ж так, щоб катинська рана могла нарешті остаточно зажити й затягтися. Ми вже на вірному шляху. Ми, поляки, цінуємо те, що зробили в останні роки росіяни. І цим шляхом, зблизити наші народи, ми повинні рухатися далі, не зупиняючись і не відступаючи назад.

Всі обставини катинського злочину повинні бути повністю вивчені і розслідувані. Важливо, щоб на юридичному рівні була зафіксована невинність жертв, щоб були відкриті всі документи, що стосуються цього злочину, щоб катинська брехня назавжди зникла з суспільного простору. Ми вимагаємо цих дій, насамперед, заради пам'яті жертв і поваги до страждань їхніх родин. Але ми вимагаємо їх і в ім'я спільних цінностей, які повинні складати фундамент довіри та партнерства між сусідніми народами у всій Європі.

Віддамо ж разом данину пам'яті убитим і помолимось над їхніми головами. Хвала героям! Хвала їхній пам'яті!


АРАТТА

середу, 7 квітня 2010 р.

КИРГИЗСТАН. В Бішкеці вже стріляють


Після зіткнень між демонстрантами і киргизькою міліцією на головній площі Бішкека було вбито 5 осіб. Про це повідомляє Reuters.

На площі біля резиденції президента зібралися більше 5 тис. людей, що вимагають відставки лідера Киргизії Курманбека Бакиева. Раніше місцевий ОМОН застосовував проти демонстрантів шумові гранати і сльозогінний газ, проте зараз іноземні ЗМІ повідомляють про «калюжі крові» в киргизькій столиці.

Один з лідерів киргизької опозиції Еділь Байсалов вважає, що владі не вдасться зупинити мітингуючих масовими арештами. На його думку, ситуація в країні остаточно вийшла з-під контролю.

Раніше натовп демонстрантів намагався штурмувати будівлю уряду Киргизії. Опозиціонерам вдалося захопити декілька автоматів Калашникова і гранатомет «Муха». За офіційними даними, в результаті безладів в Киргизії поранено вже 90 людей.



Прем'єр-міністр Киргизії Даніяр Усенов назвав вчорашні акції опозиції в киргизькому Таласі державним злочином. За його даними, в ході протистояння з опозицією в Таласі було поранено 85 співробітників МВС, 17 з них шпиталізовані, п'ятеро — у важкому стані, потерпілі є і серед мирного населення.

Як повідомляє ІТАР-ТАРС, минулої ночі в Киргизії були заарештовані лідери опозиційних партій. Як повідомила керівник правозахисного центру «Інтербілім» Асія Сасикбаєва, в списку затриманих значаться лідер соціал-демократичної партії Алмазбек Атамбаєв, глава соціалістичної партії «Ата-Мекен» Омурбек Текебаєв, а також його заступники Болотбек Шерніязов і Дуйшен Чотонов. Окрім цього, під варту були узяті відомі опозиціонери Іса Омуркулов, Емільбек Каптагаєв і Анвар Артиков. Сьогодні вранці в аеропорту Бішкека спецназом також був заарештований прибулий до столиці республіки керівник партії «Ак-Шумкар» Темір Сарієв.

КЦ

Україна для людей. Янукович тепер живе не у заповіднику


Кабінет міністр скасував рішення попереднього уряду від 16 вересня 2009 року про надання території резиденції Межигір’ю статусу державного історико-культурного заповідника.



Про це повідомив міністр охорони навколишнього природного середовища Віктор Бойко.

"Скасовано протокольне рішення, там не було ні постанови, ні розпорядження Кабінету міністрів. Там не було ніякого нормативного акту прийнято на той час, просто була напружена ситуація в політичному руслі, і тоді не було ухвалено ніякого постанови", - сказав Бойко.

Як повідомлялося раніше, 26 серпня 2009 року уряд Юлії Тимошенко прийняв рішення про повернення в державну власність резиденції Межигір'я, де проживає екс-прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів, нинішній Президент України Віктор Янукович.

Уряд доручив Міністерству юстиції подати позов до суду стосовно повернення резиденції Межигір'я у державну власність.

У свою чергу Янукович заявив, що на законних підставах проживає в приватному будинку на території резиденції Межигір'я.

16 вересня Кабінет міністрів надав території резиденції Межигір'я статус історико-культурного природного заповідника.

АРАТТА

понеділок, 5 квітня 2010 р.

Ату вас, негромадян України!

Донецький окружний адміністративний суд 2 березня 2010 року визнав протиправним Указ Президента України Віктора Ющенка від 22 січня 2010 року про присвоєння Степану Бандері звання «Герой України» на тій підставі, що С.Бандера не був громадянином України. Позивач у справі, адвокат Володимир Оленцевич, у ході судового засідання заявив, що згідно із законодавством України звання Героя України може отримати виключно громадянин України. А Бандера не був громадянином України, бо помер у 1959 році.

Колегія суддів погодилася з думкою позивача і підтвердила, що "особи, які померли до 1991 року, не можуть бути громадянами України, і вирішила позов до Президента про присвоєння звання Героя України Бандері задовольнити, указ визнати незаконним і скасувати його".

Отже, звання "Герой України" на цій підставі мають бути позбавлені також:

Олексій Берест, який підняв прапор над Рейхстагом 30 квітня 1945 року, але помер у Ростові-на-Дону (Росія) 1970 року не громадянином держави Україна (Указ про присвоєння йому звання "Герой України" підписаний 6 травня 2005 року);

Василь Стус, який загинув у совєцькому концтаборі на Уралі 4 вересня 1985 року (Указ від 25 листопада 2005 року);

Олекса Гірник, який спалився на Чернечій горі в Каневі 21 січня 1978 року на знак протесту проти русифікації (Указ від 18 січня 2007 року).

Роман Шухевич, який загинув у бою з совєцькими окупантами 5 березня 1950 року (Указ від 12 жовтня 2007 року).

Хто там ще з покійників незаконно пропхався в громадяни України і в Герої?

Василь ОВСІЄНКО. 2 квітня 2010 року.

МАЙДАН
Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича