неділю, 10 квітня 2011 р.

КАТИНЬ-2. Перед посольством РФ у Варшаві пройшла демонстрація під гаслами «Путін — вбивця!», «Путіна — до Нюрнберга!»

По повідомленню з Варшави поляки провели увечері 9 квітня демонстрацію перед т.з. «посольством Росії».

Демонстранти тримали транспаранти «Путін — вбивця!», «Путіна — до Нюрнберга!», «Тільки страшна правда про Смоленськ і Катинь може нас об'єднати, а брехня — ніколи», «Туск — зрадник!»,

Демонстранти зажадали від російських злочинців-«дипломатів» повернути Польщі уламки підірваного ФСБ літака президента, бортові самописці («чорні скриньки») та інші докази.

Перед посольством було спалено чучело кривавого вбивці поляків Путіна. При спалюванні (фото) поляки викрикували: «Вбивця!».

Демонстранти також тримали польські прапори, портрети польського папи Іоанна Павла II і священика Ержі Попілушко, звірячо замученого, а потім убитого російськими катами з КГБ на початку 1980-х під час російської окупації Польщі за його заклики до поляків до виступів проти лютого російського ярма.









Демонстранти нагадали, що 9 квітня року росіяни опоганили тимчасовий пам'ятник жертвам теракту 4/10, вкравши з нього табличку з написом.

Демонстрація були організована групою Akcja Alternatywna Naszoж. На своєму сайті варшавський опозиційний тижневик Gazeta Polska виклав фото і відеофільм з демонстрації.

Після демонстрації  частина поляків відправилася до палацу Бельведері, резиденції польшевіцького президента Коморовського, і теж провела там демонстрацію.

Поляки викрикували: «Коморовський переміг на виборах в Москві!», «Коморовський — зрадник Польщі!», «Тут тобі Польща, а не Москва!».

Навіть за даними офіційного опитування, 70% поляків вважає, що Качиньського та 95 інших представників польською політичної, військової і церковної еліт убили росіяни.

10 квітня — перші роковини Катині-2. Цього дня рік тому росіяни знов убили представників еліти цього народу. Цього разу за наказом російських ватажків Путіна і Медведева, під Смоленськом тербандою ФСБ було убито 96 поляків.



Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича