понеділок, 28 червня 2010 р.

На Прикарпатті ветерани війни відмовились від медалей Януковича

Коломийські ветерани Другої світової війни повернули Віктору Януковичу російські медалі, якими їх нагородили з нагоди 65-річчя перемоги у "Великій Вітчизняній". Учасники акції запакували медалі у бандероль та відправили їх президенту.

Акцію урочистого повернення нагород група ветеранів організувала біля приміщення Коломийського "Укртелекому".

"Ми, діти війни, вирішили відіслати медалі президентові, з проханням про українську медаль для вшанування жертв війни, бо перемога над німцями коштувала нам більше, як совєцька окупація, коли вивозили цілими селами наших батьків на Сибір", - зазначила громадська активістка Емілія Бережницька.

Вона згадує, як на її очах у рідному селі Голинь охоронці з вівчарками заганяли сусідів цілими родинами з малими дітьми в ешелони товарних вагонів, котрими вивозили на Сибір. По дорозі поводилися з ними, немов із худобою. А родина тим часом проживала по різних хатах села, щоб ніхто не зміг знайти, пише gazeta.ua .

Учасники акції запакували медалі у бандероль та відправили Віктору Януковичу з гаслами: "Ні президентській російсько-зірковій окупації"!, "Геть символам більшовицького окупанта України!", "Скажіть ні НКВДівській зірці на грудях України!", "Російська зірка та гестапо тепер у кожну хату!"

zaxid.net

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича