пʼятницю, 10 жовтня 2008 р.

Росія не виконала умови угоди. Окупанти залишаються в Грузії

Голова МЗС Франції Бернар Кушнер заявив, що Росія вивела не всіх військових з Грузії, і на майбутніх російсько-французьких переговорах, які відбудуться 15 жовтня в Женеві, розглядатиметься питання подальшого виводу російських військових з території Грузії.
«Документ «Саркозі-Медведєв» не реалізований і нам належить ще попрацювати над продовженням процесу. Я знаю, що російські підрозділи вийшли, але не повністю. Мені відомо, що вони залишаються в Ахалгорському районі та інших місцях», — сказав Кушнер після зустрічі з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.
За словами міністра, в результаті неодноразових зустрічей президентів Саркозі і Медведєва сторони оголосили про те, що російські військові будуть виведені з прилеглих до конфліктних регіонів територій. «Хоча тоді ми помилилися», — додав Кушнер
«Так, росіяни вийшли з основних територій, але вони залишаються в Ахалгорському районі, і це проблема. На запланованій в Женеві зустрічі обговорюватиметься це питання», — сказав Кушнер.
Формальний ватажок Кремля Медведєв стверджував в п'ятницю, що Росія виконала всі зобов'язання за планом «Медведєв-Саркозі».
Росія повинна була за планом Медведєва-Саркозі 10 жовтня завершити виведення російських окупаційних підрозділів із зон, прилеглих до Південної Осетії і Абхазії.
Президент Саакашвілі заявив, що грузинська сторона працює з Євросоюзом щодо продовженн процесу виведення російських окупантів зі всієї території Грузії.
«Грузини ніколи не погодяться з варварським методом розчленування Грузії. Наша боротьба за свободу і деокупацію наших територій буде продовжена до останнього
російського солдата в країні», — заявив Саакашвілі.
Він зажадав від ЄС направити до країни місію для вивчення фактів «етнічного чищення грузинів».
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича