пʼятницю, 31 жовтня 2008 р.

СКАНДАЛ. Російський льотчик був збитий і розстріляний осетинськими формуваннями Кокойти


Як заявив на засіданні тимчасової комісії грузинського парламенту начальник Об'єднаного штабу ЗС Грузії Заза Гогава, грузини збили за час бойових дій 19 російських літальних апаратів і не втратили жодного.
У ефірі телеканалу «Вєсті» ввечері у п'ятницю 08.08.2008 був показаний запис, на якому видно, як «сили самооборони Південної Осетії» збили штурмовик Су-25. Пізніше, проте, Генштаб РФ визнав, що один російський Су-25 був збитий «дружнім вогнем».
Пілот цього штурмовика загинув і похований в Будьновську.
Повідомлялося, що пілотові вдалося катапультуватися, проте на землі він «був знищений південноосетинськими військовими».
На російському авіафорумі також підтверджують грузинську офіційну версію:
«Ну, фото збитих грузинських ЛА в мережі не було, не говорячи вже про інформацію про полонених грузинських льотчиків. А збитий 8-го Су-25 числа виявився російським. Тобто підтверджених втрат грузинської авіації в повітрі досі немає. І швидше за все, їх і не було, не зважаючи на те, що вона працювала і в перший день, і 11–12».
Командувач грузинських миротворців генерал Мамука Курашвілі також заявив, що російська авіація била по російським же постам.
Таким чином, виходить, що 8 серпня 2008 російський Су-25 обстрілював позиції російських і осетинських формувань, був збитий із землі, швидше за все, ракетою з ПЗРК, пілот катапультувався і після приземлення був розстріляний бойовиками Кокойти. КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича