вівторок, 29 вересня 2009 р.

Точка зору. У випадку збройного конфлікту в Криму пріоритетними цілями є інфраструктура ЧФ РФ


Спроба зробити російсько-український збройний конфлікт локальним і обмежити його винятково Кримом приречена. Якщо війна трапиться, вона стане тотальною, заявив фахівець із «гарячих точок» на території колишнього СРСР Юрій Кудрєв, пише Бандерівець

Тому до запропонованих останнім часом українськими військовими аналітиками заходів він додає ще кілька першочергових завдань, «що підлягають реалізації в перші ж години конфлікту:

1. Знищення ударами з повітря й артилерією інфраструктури ЧФ — у першу чергу злітно-посадочні смуг, радарів ППО, складів ПММ. На літаки й кораблі можна спочатку навіть не відволікатися.

2. Одночасно зі знищенням інфраструктури ЧФ необхідно знищити штаб СКВО в Ростові-на-Дону (авіа-, або ракетним ударом).

3. Авіаударом знищити інфраструктуру Новоросійського порту, ліквідувавши тим самим можливість постачання севастопольського угруповання.



Війська без керування й постачання швидко (буквально на очах) перетворюються на дезорганізовані банди мародерів ( тим більше на чужій землі), на боротьбу з якими підніметься населення, причому самостійно».



У якості додаткових заходів він не виключає проведення диверсійних акцій на залізничних і автомобільних мостах, вузлах зв'язку, телевишках, об'єктах энерго- і газопостачання на території РФ. «Населення РФ повинне зрозуміти, що війна йде не в далекому Криму, війна на порозі кожного будинку. Це буде гарна психологічна підмога для її якнайшвидшого припинення», — відзначає експерт.



Швидке й рішуче застосування вищевказаних заходів військового характеру в комбінації із іншими заходами «дозволить досягти швидкої, малокровної й беззастережної перемоги над московською імперією», підкреслює він.



Напевне, до списку пріоритетних завдань можна було б також дописати знищення трьох залізничних і трьох автомобільних мостів через Дон в Ростові-на-Дону, що практично блокує наземне сполучення центральної Росії з Північним Кавказом.

Відділ моніторингу
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича