неділю, 11 жовтня 2009 р.

Судилище над Дем’янюком розпочнеться 30 листопада


За повідомленням ВВС, німецький суд у Мюнхені призначив початок слухання у справі українця Івана Дем'янюка на 30 листопада ц.р. Джону-Івану Дем'янюку інкримінують співпрацю з нацистами у знищенні 27,9 тис. осіб у період ІІ Світової війни (раніше ЗМІ повідомляли про пособництво Дем'янюка у вбивстві 29 тис.(!) саме євреїв(!)). У випадку обвинувального вироку суду, 89-ти літньому уродженцю України загрожує 15 років тюрми.

Сам Дем'янюк заперечує висунуті проти нього обвинувачення і, зокрема, те, що він служив у березні-вересні 1943 року охоронцем СС нацистського табору смерті Собібор на території Польщі. Він заявляє, що потрапив в полон під час боїв на батьківщині, після чого утримувався нацистами як військовополонений.

На судові слухання відведено 35 днів і процес, як очікують, продовжиться до травня 2010 року. Головний свідок обвинувачення, колишній в'язень концтабору Собібор Тома Блатт дасть свої покази в період між 19 і 21 січня.
Нагадаємо, що звинувачення були висунуті Дем'янюку 13 липня, після того, як медична комісія мюнхенської тюрми Штадельхайм визнала його достатньо дієздатним. Лікарі, однак, обмежили час допитів до двох півторагодинних засідань в день.
Родина Дем'янюка заявила, що він надто слабкий для участі у судовому процесі, оскільки хворий на рак, артрит, а також страждає захворюванням нирок.
Водночас, в Україні, зокрема у Львові, тривають протести громадськості з вимогою звільнення Івана Дем'янюка: 20 травня і 11 вересня відбулось пікетування Почесного консульства ФРН, а 22 вересня відповідне рішення ухвалила Львівська обласна рада. Львів'яни вважають, що Дем'янюк є не катом, а жертвою. Адже, у 1987 році він вже був засуджений до страти ізраїльським судом, однак, через відсутність доказів у 1993 році Верховний суд Ізраїлю зняв з Дем'янюка усі звинувачення і визнав його не винним. Тому, на думку громадсько-політичних організацій краю і обласних депутатів «справа Івана Дем'янюка є міжнародною змовою з метою дискредитації українців і України в очах світової громадськості. Адже, матеріали цієї справи сфальшовані та сфабриковані ще КГБ, а нині активно підкидаються ФСБ Росії іншим державам, що поспішно ковтають цю про вокативну наживку». До речі, львівські депутати звернулись до Президента України, прем'єр-міністра, Міністерства закордонних справ з вимогою вжити невідкладних заходів правового захисту у тому числі шляхом врегулювання дипломатичними каналами для звільнення І. Дем'янюка. Просять народні обранці втрутитись і Світовий Конгрес Українців. Львів'яни звинувачують канцлера ФРН Ангелу Меркель в антиукраїнській діяльності і вимагають припинити в т.ч. у США багаторічний морально-психологічний терор І. Дем'янюка. (Недарма, побоюючись акцій протесту у Львові, Генеральне консульство ФРН днями відкрили не на Заході, як планувалось, а на Сході України - в Донецьку).
Не погодилась з принциповою і патріотичною позицією львів'ян «п'ята колона» в Україні. Так, Український єврейський комітет (голова О. Фельдман) обурився з приводу захисту Дем'янюка, таким чином, заперечуючи рішення своїх одноплемінників з прабатьківщини і забуваючи про презумпцію невинності будь-кого до рішення суду. Не здивувала позиція Компартії, лідер якої П. Симоненко (Пітер Сіменс - ред.) взагалі вимагає розпустити Львівську облраду, як нацистську.
Антиукраїнські сили не вважають за доцільне розбиратися в суті справи, а головне навішати ярликів та діяти за радянськими штампами. А тим часом, слідство не може відповісти однозначно на ряд питань у справі Дем'янюка. Так, в Ізраїлі вважали, що Дем'янюк служив у концтаборі Треблінка. Німці стверджують, що табір називався Собібор. В США думають, що це Майданек. Проте в Польщі, де знаходились усі зазначені німецькі концтабори, заперечують факт присутності серед табірного начальства особи на прізвище Дем'янюк. Та й сам аусвайс - посвідчення, що Дем'янюк закінчив курси табірних охоронців, яке передане з Москви, є явною підробкою: відсутня дата видачі, вказаний зріст не відповідає дійсності, фотокартка складається явно з декількох частин і кріпиться різними, мало не свіжими, клеями. І все це висновки багатьох експертів - з Франції, Великобританії, США та ін. Відомо також, що німецькі нацисти, які вважали себе арійцями і зневажали інші народи, ніколи б не поставили на відповідальну посаду за знищення в'язнів концтаборів нікого іншого крім німця. А «унтерменші», до яких зараховували і українців, принаймні до 1945 року, і близько не допускались до роботи в таборах смерті. Цікаво також, що у справі Дем'янюка фігурує єдиний свідок 93-річний єврей з Канади, який перебуває в такому стані, що не впізнає по фотографіях навіть рідного батька.
А те, що закордоном не прийнято вказувати національність людини, а щодо Дем'янюка всі ЗМІ наголошують, що він є українцем, ще раз підтверджує, що справа Дем'янюка замовлена, сфабрикована, шита білими нитками і має на меті вигороджувати німців, що до кінця своїх днів мали б спокутувати вину за злочини проти людства у період ІІ Світової війни. Отож найкраще все «повісити» на інші народи, зокрема, українців. А по вулицях німецьких міст і далі вільно шкандибатимуть тисячі нацистських злочинців, до яких нікому немає діла.
«Дух волі» закликає громадськість, зокрема Одеси і Донецька, де розташовані Консульства ФРН, долучатись до акцій на підтримку безневинного глибоко літнього, хворого українця Івана Дем'янюка. Не допустимо наруги над гідністю і честю людини!
Свободу Івану Дем'янюку!


Народний оглядач

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича