пʼятницю, 23 жовтня 2009 р.

«Хасиди нас ґвалтують і відлітають до Ізраїлю»


Українська жіноча організація Femen вимагає від спецслужб захистити жительок Умані від домагань паломників-юдеїв. «Хасиди вважають повіями всіх, хто носить короткі спідниці. Факти зґвалтувань хасидами українок не набувають розголосу», - скаржаться активістки Femen. Про це пише журналіст Шімон Брімон на порталі IzRus.co.il.


«До нас звернулись троє свідків з Умані, котрі розповіли про випадки сексуальних домагань зі сторони хасидів під час паломництва», - заявила порталу голова жіночого руху Femen Ганна Гуцол. З її слів, уманьські жінки щоразу під час напливу юдейських паломників зіштовхуються з їх «неадекватною» реакцією на звичний в Україні стиль жіночого одягу. «Короткі спідниці викликають у них думки, ніби всі місцеві жінки – повії», - відзначила Гуцол.


Місцеві мешканки розповіли їй, що вечорами бояться ходити містом через страх перед нападами євреїв. Мер Умані навіть звернувся до жіночої половини міста із закликом одягатися скромніше під час паломництва хасидів.


Рух Femen зажадав від Служби безпеки України (СБУ) розібратися в ситуації з сексуальними домаганнями хасидів. «Наплив представників ортодоксальної форми єврейської релігії, з особливостями культури і поведінковими стереотипами, тягне за собою певні загрози. Замість того, аби урезонити гостей, місто йде їм на поступки, ймовірно, мотивуючись прибутками від такої кількості приїжджих», - йдеться в заяві жіночого руху.


Представниці руху Femen нарікають: «Аби бути впевненими в безпеці дочок, батькам доводиться одягати їх в одяг «під хлопчика». Жінки вже не можуть вільно гуляти вулицями міста – вони, як злочинниці, повинні сторонитися гостей і сидіти вдома». Найголовніша претензія феміністок до хасидів носить вже кримінальний характер: «Часті факти домагань, нападів і навіть зґвалтувань хасидами українок не набувають розголосу і не розслідуються на догоду псевдо-толерантності та релігійній терпимості».


Гуцол вважає, що завдяки всьому вищевказаному складається вибухонебезпечна ситуація, яка розігріває радикально-націоналістичні та антисемітські настрої. Тим не менш, вона підкреслила, що її звернення до СБУ не пов’язане з якимось упередженим ставленням до євреїв, а має на меті лише захистити місцевих жінок.

Стопком

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича