вівторок, 27 жовтня 2009 р.

КОЗАКІЯ. Російські окупанти бояться прагнення козаків до незалежності

Козак А. Темирев повідомив про зростаюче прагнення козаків до свободи і незалежності від ненависної Росії з її росіянами, абсолютно чужими козакам по крові і духу. Він, зокрема, пише:

«Ми всі народилися і живемо в державі репресивній по відношенню до козаків. Все те, що не пов'язане з неприкритими вбивствами, підривом економічної бази народу, слід називати КУЛЬТУРНИМ ГЕНОЦИДОМ. Саме він і практикується зараз.

Примітний один факт. 5 липня цього року, видний діяч грецької громади Дону і крупний підприємець Іван Ігнатович Савіді заклав в місті Ростові-на-Дону фундамент грецького собору. Необхідність вийти з РПЦ - є!

Наявність власної національної церкви, є скрепою громади, міцним духовним бар'єром на шляху повної асиміляції і русифікації. Ми живемо в державі, яка проголошує себе вільною і демократичною (наскільки це так, зараз заглиблюватися не будемо), влада якої зацікавлена в підтримці такого образу, принаймні, в очах світової спільноти. Що це означає?

Це означає те, що вони в принципі, вкрай обмежені в засобах придушення козачого національного руху. Діяти методами 20-х рр. вони не можуть. Зрозуміло чому. Заткнути рот козачим інформаційним ресурсам — проблематично. У відкриту, за допомогою ЗМІ почати вести контрпропаганду, просто страшно, оскільки вона примусить задуматися тих, що не визначилися, а національно-мислячих козаків лише мобілізує.

Неможливо вести «антікозакійськую» пропаганду, не пояснивши при цьому суть «козакійства». Ну а почни пояснювати, для багатьох козаків і козачок, стане очевидною вся вигода і перспективність самостійного національного розвитку. Багато хто захоче повернути втрачену незалежність, і включиться в боротьбу за відновлення козачої держави.

Ще не так давно вороги нашого народу свої надії на сприятливе для них вирішення козачого питання пов'язували виключно зі сходженням у небуття старшого покоління. Як відверто заявив моєму знайомому один достатньо високопоставлений «силовик»: «Ви самі здохнете. Ще років 10–15 і для нас такої проблеми не буде».

Ця розмова відбулася років 5 тому, і як з'ясувалося тепер, козаче питання саме по собі не вирішується. Більш того, за останні роки відмічено значне зростання націоналістичних настроїв серед козаків і неконтрольованість цього процесу турбує російську владу. Саме у зв'язку з цим, а не з якоїсь іншої причини, була створена рада у справах козацтва при президенті РФ.

Саме у цьому контексті слід розглядати недавній візит у наші краї патріарха Кирила. Вояж на Україну, що відбувся раніше , теж мав виключно політичний сенс, але на відміну від нього, відвідини патріархом Присуду майже не висвітлювалися в ЗМІ і це не спроста. Для того, щоб дати тверді вказівки на наш рахунок священству на місцях непотрібний широкий розголос, а для того, щоб сказати козачому народу, що він всяка збігла погань, вона і ні до чого.

Давно вже наші вороги узяли на озброєння практику замовчування козачого питання. З особливою гостротою воно було поставлене на початку 90-х у нас в Ростовській області і тепер ви практично не почуєте по місцевому радіо козачих пісень, не побачите по ТБ програм, присвячених козачій тематиці.

Створюється штучний вакуум, щоб зайвий раз козаки і козачки Дону не замислювалися хто вони такі і як так трапилося, що, будучи законними господарями Присуду, вони нічим не володіють, а їхній голос нічого не означає.

У Москві добре знають, що багато прихильників відродження козачої держави пов'язують свої надії з послабленням і розпадом Росії. На користь влади хоч якось загальмувати розвиток козачого національного руху. Їхній інтерес в тому, щоб до доленосного моменту він підійшов непідготовленим. Від себе скажу, що Росія тут дуже ризикує. Її шагренева шкіра скорочується і без нашої допомоги.

Ситуація давно дозріла, і нерозумна завзятість Росії веде лише до відомих результатів. Адже ми все одно доб'ємося свого. І дуже може бути, що все те, що може, але не хоче дати козакам Росія, ми отримаємо з інших рук».



(ПРИСУД КОЗАЧИЙ — земля призначена Богом (присуджена) у вічне козаче володіння)


КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича