середу, 17 вересня 2008 р.

Російське командування свої втрати приписало грузинам

Російське військове командування продовжує дотримуватися старої російської традиції: приписувати свої втрати супротивникові. Свого часу цариця Катерина примусила художника перефарбувати мундири на картині з батальною сценою, яка оповідала про поразку російської армії. В результаті вийшло, що російська армія «перемогла».
Як повідомляють російські ЗМІ, нібито близько 3 тисяч військовослужбовців армії й інших силових структур Грузії загинули в серпні під час бойових дій в Південній Осетії і вторгнення російських окупантів до Грузії.
Про це журналістам заявило якесь «анонімне джерело» в російській військовій розвідці.
«Ми маємо в своєму розпорядженні дані з різних джерел, які свідчать про те, що в результаті нападу на Південну Осетію грузинська армія і інші збройні структури цієї країни втратили до трьох тисяч осіб», — оголосив анонім.
За його словами, ці відомості нібито мають і союзники Грузії, що активно допомагали їй в підготовці «збройної агресії».
«Грузинське керівництво намагається приховати масштаб своїх втрат і офіційно оголошує лише про кількадесят загиблих (близько 70 осіб). Насправді, ці цифри в сотні разів занижені», — заявив неназваний російський розвідник.
В зв'язку з цим звертає на себе увагу начебто просте питання — А куди грузини заховали 3 тисячі вбитих солдатів? Адже це не 3 людини, щоб можна було оперативно заховати трупи.
За заявою тих же російських генералів, грузинська армія практично тікала з поля бою, кидаючи військову техніку і озброєння. Причому відступ за наказом (як наполягає президент Саакашвілі), було настільки швидким, що російські військові просто маршем зайняли відразу декілька районів Грузії і окупували Поті і Горі, зупинившись лише в двох десятках кілометрів від Тбілісі.
Як в умовах фактичної втечі можна поховати 3 тисячі трупів? А якщо грузини прихопили ці трупи з собою (припустимо цей абсурд), то як і де Саакашвілі примудрився їх непомітно поховати, якщо грузинська опозиція тільки і чекає, щоб завдати удару по президентові Грузії?
Та до того ж в цих 3 тисяч солдатів є родичі. Грузія не Росія, грузини побажають дізнатися про долю своїх синів і рідних. Отже приховати факт загибелі 3 тисяч осіб в Грузії неможливо.
Вкажемо в зв'язку з цим, що Росія якось непомітно припинила базікання про 2 тисячі вбитих осетинських мирних мешканців. Заявляти — одна справа, а показати трупи — зовсім інше. Раз немає трупів, немає і таких жертв серед мирного населення.
Але є одне але. Справа в тому, що за даними грузинського командування під час боїв в Південній Осетії було знищено до 2 тисяч російських солдатів. Наголову розбита штабна колона 58-ої армії РФ свідчить на користь грузинської версії.
Крім того, грузинські спецслужби виклали в мережі телефонну розмову (ненормативна лексика) одного з російських солдатів (або офіцерів), який де-факто підтверджує правоту тверджень Тбілісі про те, що російські окупанти втратили до 2 тисяч солдатів.
Можливо, що спочатку Москва вирішила представити трупи своїх солдатів як доказ заяв про «масовий геноцид осетинів». Проте той факт, що всі «жертви геноциду» виявляться здоровими чоловіками у віці від 20 до 30 років у камуфлжній формі змусив Москву переглянути свій пропагандивний план.
Тепер, очевидно, в Кремлі придумали, що робити з трупами своїх солдатів. Їх, швидше за все, і оголосять грузинськими солдатами.
Вкажемо в зв'язку з цим, що за даними розвідки Збройних Сил Імарату Кавказ, загальна чисельність чеченських посіпак (кадировців, ямадаєвців, какиєвців), що брали участь в боях в Південній Осетії було близько 800 осіб.
При цьому втрати посіпак під час боїв з грузинами перевищили 180 осіб. Ямадаєвці втратили близько 90 бойовиків. Какиєвци — близько 50 і кадировці більше 40 осіб. Це приблизно 10% від загальної кількості втрат російських військових в Грузії.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича