неділю, 21 вересня 2008 р.

Московські попи публічно продемонструють, що їхній бог сидить на Луб'янці

22 вересня хресна хода проти “втягування України в НАТО” пройде від Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври по центральних вулицях Києва з молитовними зупинками біля будівель Верховної Ради, Кабміну, Секретаріату Президента, МЗС України.
Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської громадської організації Православний вибір.
Хресна хода завершиться біля будівлі Київського арбітражного суду, де на 16:30 призначене судове засідання за позовом організації до влади України "про незаконність втягування України в НАТО", йдеться в повідомленні.
Організатори хресної ходи будуть у черговий раз вимагати від українського керівництва відкликати лист і підписи про початок плану дій по членству України в НАТО, тому що воно, за твердженням ВГО Православний вибір, суперечить думці переважної більшості українців.
Позиціонуючи себе як православно-патріотичну громадськість, учасники хресної ходи також вимагатимуть від депутатів Верховної Ради засудити позицію українського керівництва, у першу чергу, президента Ющенка, що "втягує Україну в НАТО, здійснюючи злочин проти свого народу".
Учасники хресної ходи підтримують ініціативу народних депутатів оголосити імпічмент Президентові Ющенку "за його дії по втягуванні України в НАТО й розв'язання ним божевільної антиросійської кампанії", йдеться в повідомленні організації.
Крім того, організація звертається до депутатів Верховної Ради з проханням ініціювати позачергові парламентські й президентські вибори на Україні.
Зазначимо, це вже четверта схожа хресна хода.
Нагадаємо, Патріарх Московський і всія Русі Олексій ІІ високо оцінив самовідданість духівництва й парафіян Української православної церкви, подякувавши їм за "мужнє стояння у вірі".
Негативну точку зору на схожі акції представляє, зокрема , Вахтанг Кіпіані: "Я бачив ці акції не раз - несамовите видовище. Юрба складається з декількох страт: бородаті члени православних братств, "вірні козаки" і екзальтовані політизовані бабусі. З вуст віруючого люду чутні не стільки молитви, скільки політичні прокльони", - пише він у журналі Корреспондент, засуджуючи політиків, які "втягують церкву в гео- і просто політичні дискусії, роблять її інструментом для озвучування "темників" московських "друзів України (...)".
Тим часом, західні аналітики також зазначають високий рівень політизації української церкви, що, зокрема, показали 25-27 липня в Києві святкування 1020-річчя хрещення Росії й України.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича