вівторок, 30 вересня 2008 р.

У Криму два дні стрілятимуть зенітники

Сьогодні, 29 вересня, в рамках масштабного двохступеневого командно-штабного навчання «Морський вузол — 2008» на полігоні «Чауда» Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України в Криму розпочався ІІІ-й етап тактичного навчання з бойовою стрільбою частин та підрозділів зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України, повідомляє сайт МО.
В ході цього навчання, яке триватиме 29–30 вересня, також відпрацьовуватимуться практичні дії з прикриття військових частин від ударів повітряного противника.
До бойових стрільб залучено підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України з різних регіонів держави, озброєні сучасними зенітними ракетними системами малої, середньої та дальньої дії — «Бук-М1», С-300П, С-200В, науково-педагогічний склад та курсанти випускного курсу факультету зенітних ракетних військ Харківського університету Повітряних Сил, підрозділи радіотехнічних військ, військової авіації, спеціальних військ.
Загалом до навчання з бойовими стрільбами залучено майже 1500 військовослужбовців, близько 400 одиниць озброєння та військової техніки, понад 25 одиниць зенітних керованих ракет, а для створення мішеневої обстановки - понад 10 одиниць безпілотних літальних апаратів ВР-3 «Рейс». Також для здійснення повітряного прикриття міст Феодосія та Приморське залучатимуться 4 літаки винищувальної авіації Су-27, а для забезпечення огляду морського району та припинення мореплавства в його межах — 13 кораблів і суден Військово-Морських Сил ЗС України.
За ходом навчання спостерігають начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Сергій Кириченко, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Іван Свида, командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Іван Руснак, командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Тенюх, командувач Об'єднаного оперативного командування ЗС України генерал-лейтенант Володимир Можаровський та інші воєначальники. Також на навчанні присутні фахівці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, Державного підприємства Жулянський машинобудівний завод «Візар» та Державного підприємства Державне Київське конструкторське бюро «Луч».
Безпосереднє керівництво стрільбами здійснює начальник управління зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Юрій Галушко.

Так, 29 вересня, заплановано проведення контрольних льотних випробувань керованих ракет зенітного ракетного комплексу малої дальності «Бук-М1», протиповітряні бої з виконанням бойових пусків бойовими обслугами зенітних ракетних комплексів С-300П та «Бук-М1», протиповітряні бої з виконанням імітованих пусків зенітних керованих ракет бойовими обслугами С-200В та курсантами Харківського університету Повітряних Сил у складі зведених бойових обслуг на ЗРК «Бук-М1» та С-300П.
30 вересня, у відповідності до плану навчання, заплановані протиповітряних бої з бойовими пусками зенітних керованих ракет бойовими обслугами зенітних ракетних комплексів С-300П та «Бук-М1» та протиповітряних боїв з імітованими пусками зенітних керованих ракет бойовою обслугою С-200В.

З метою забезпечення безпеки під час проведення бойових стрільб організовано чітку взаємодію між підрозділами зенітних ракетних військ, екіпажами винищувачів та кораблями охорони морського району, забезпечується суворе дотримання заходів техніки безпеки всіма учасниками навчання, на зенітних керованих ракетах встановлено самоліквідатори, здійснюється завчасне оповіщення мореплавців та користувачів повітряного простору. Заявки на закриття повітряного та морського району були подані своєчасно та задоволені.
Варто додати, що напередодні, 25–27 вересня, на фоні цього тактичного навчання екіпажі винищувачів Су-27 та МіГ-29 успішно виконали бойові пуски ракет класу «повітря-повітря» по «крилатим ракетам» умовного противника, в ролі яких виступали безпілотні літальні апарати ВР-3 «Рейс». Це практичне завдання екіпажі Повітряних Сил ЗС України виконували вперше за часів незалежності України, адже раніше практичні завдання зі знищення безпілотних літальних апаратів виконувалися лише підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України.
Довідка. У 2007 році на полігоні «Ашулук» Збройних сил Російської Федерації у Астраханській області зведений зенітно-ракетний полк Повітряних Сил ЗС України в умовах максимально наближених до бойових успішно виконав бойові стрільби по надзвуковій ракеті-мішені «Синиця-23» та мішені парашутного типу МР-9ІЦ. Двома залпами зенітних керованих ракет середньої дії С-300П мішені були уражені.
Того ж року на полігоні «Чауда» успішно пройшли контрольні льотні випробування та бойові пуски по безпілотних літальних апаратах ВР-3 «Рейс» із зенітних керованих ракет систем «Бук-М1» та систем С-300П.
У 2006 році на російському полігоні «Телемба» на «відмінно» були виконані бойові стрільби зенітними ракетними системами С-200В та С-300П, а також ЗРК «Бук-М1» на полігоні «Чауда».
Відділ моніторингу
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича