четвер, 18 вересня 2008 р.

Вашингтон закликав Росію вивести військових з Грузії

США закликали Москву поважати територіальну цілісність Грузії і повернути російських військових на позиції, які вони займали до початку вторгнення до Грузії.
Грузія, в свою чергу, заявила, що укладення Росією договору з Абхазією і Південною Осетією, згідно з якою Москва виступає як «гарант безпеки» Сухумі і Цхинвалі, є »де-факто анексією» території Грузії.
Перший заступник міністра закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе назвав такими, що «не мають юридичної сили» договори про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу, які Росія підписала в середу з Абхазією і Південною Осетією, повідомляє Бі-Бі-Сі.
«Абхазький і Цхинвальській регіони є невід'ємними складовими частинами Грузії, підписані в Москві угоди не мають юридичної сили і протирічать міжнародному праву», — сказав він.
Вашадзе впевнений, що ці документи, «як і незаконні рішення РФ про визнання цих регіонів Грузії, не матимуть ніякого впливу на міжнародне співтовариство».
За даними Бі-Бі-Сі, грузинський дипломат підтвердив, що на наміченій на жовтень в Женеві міжнародної конференції з ситуації на Кавказі «Грузія вимагатиме негайного виведення всіх підрозділів ЗС РФ зі всієї території Грузії, включаючи Абхазький і Цхинвальський регіони».
«У цій вимозі Грузія не одна, міжнародне співтовариство підтримує нашу позицію», — заявив він.
Позиція Вашингтону відносно підтримки територіальної цілісності Грузії залишається незмінною, заявив офіційний представник Білого дому Гордон Джондро, коментуючи останні вісті з Москви.
«Ми чекаємо від Росії виконання зобов'язань, передбачених угодою про припинення вогню», — сказав Джондро.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича