середу, 9 грудня 2009 р.

Ющенко запитав силовиків, чому Зварич, Пукач, Лозінський, Бакай і Боделан не сидять у в’язниці

"Що ви можете сказати суспільству у справі Зварича, який три мішки валюти виніс, і відповідає, що це така традиція засівати грошима кабінет. Чому ця людина не сидить у в’язниці? Які докази ще потрібні? Пукач, Лозінський, отруєння (Ющенка), Бакай, Боделан. Коли закінчаться ці справи. Коли команда з Грушевського прийде?"


Президент України Віктор Ющенко заявив, що Генеральна прокуратура затягує із розслідуванням низки резонансних справ.

"Мене хвилює, що жодну з резонансних справ не доведено органами прокуратури до кінця", - сказав Ющенко в ході сьогоднішньої наради з питань протидії корупції з керівниками силових відомств.

Президент пояснив, що має на увазі справу екс-судді Львівського апеляційного суду Романа Зварича, колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, якого звинувачують у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе; справу колишнього народного депутата Віктора Лозінського, якого розшукують у зв’язку з убивством людини, справу екс-голови Нафтогазу України Ігоря Бакая, а також екс-мера Одеси Руслана Боделана.

"Що ви можете сказати суспільству у справі Зварича, який три мішки валюти виніс, і відповідає, що це така традиція засівати грошима кабінет. Чому ця людина не сидить у в’язниці? Які докази ще потрібні? Пукач, Лозінський, отруєння (Ющенка), Бакай, Боделан. Коли закінчаться ці справи. Коли команда з Грушевського прийде?", - запитав Президент, звертаючись до силовиків.

Нагадаємо, 30 листопада Президент висловив "принципове занепокоєння і несприйняття підходу керівництва правоохоронних органів, в першу чергу, МВС і Генпрокуратури, коли за абстрактними звітами про боротьбу зі злочинністю ховається відсутність прогресу у резонансних справах". А наступного дня, 1 грудня, виступаючи перед працівниками прокуратури з нагоди їхнього професійного свята, Ющенко закликав співробітників прокуратури пишатися своєю роботою.

Під час сьогоднішньої наради з питань протидії корупції Президент також заявив, що Генпрокуратура не реагує на нецільове використання бюджетних коштів прем’єром Юлією Тимошенко. Більше того, Ющенко звинуватив керівників правоохоронних органів у корупційній діяльності, після чого міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на знак протесту пішов з наради.

Крім того, під час наради Президент попросив правоохоронні органи перевірити, чи не було диверсією проти нього вчорашнє відключення загальнонаціональних каналів, а також доручив Генпрокуратурі перевірити інформацію щодо планів БЮТ здійснити підкуп членів окружних виборчкомів.

НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича