понеділок, 21 грудня 2009 р.

Націоналісти одностайні: Ющенко – Президент!




Цієї суботи українські націоналісти офіційно оприлюднили свою позицію стосовно виборів Президента України 2010 року.

Націоналістичні організації закликали український народ підтримати на виборах чинного Президента України Віктора Ющенка, а кандидатів на найвищий пост держави Олега Тягнибока, Юрія Костенка й Арсенія Яценюка – зняти свої кандидатури на користь Віктора Андрійовича. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на Форумі українських націоналістів, який відбувся 19 грудня в Києві.

У вищезгаданому документі, зокрема, говориться таке: «Форум українських націоналістів, керуючись інтересами Української держави і виходячи з ідеологічних засад, заявляє про рішучу підтримку кандидата на пост Президента України Віктора Ющенка, програма і практична діяльність якого найповніше відповідають реалізації стратегії українського національного державотворення. Віктор Ющенко є першим справді Українським Президентом, котрий пропонує чітку та зрозумілу перспективу для України, твердо відстоює національні інтереси держави та докладає значних зусиль для духовного відродження Української нації».

У суботньому форумі взяли участь делегати від обох таборів Організації Українських Націоналістів (мельниківців і бандерівців), Конгресу Українських Націоналістів, Всеукраїнського братства ОУН-УПА, Української Національної Асамблеї, Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих, Спілки офіцерів України, Всеукраїнського жіночого товариства ім. Олени Теліги, Фундації ім. Олега Ольжича, Об’єднання студіюючої молоді «Зарево» та Всеукраїнської ліги українських жінок.

Захід відкрив Голова Всеукраїнського братства ОУН-УПА Михайло Зеленчук. У своєму короткому вступному слові пан Михайло зазначив, що конче потрібно нині зробити правильний вибір. «Усі учасники національно-визвольної боротьби будуть змагати, щоби на другу каденцію ми обрали справжнього українського Президента, вірного сина України Віктора Ющенка», – зазначив М. Зеленчук.

Потому перед присутніми виступив і сам Віктор Андрійович. Він, привітавши націоналістів із початком форуму, виголосив промову про важкий історичний шлях української нації до здобуття власної незалежної держави. На думку Президента, українці є унікальною нацією, позаяк за стільки років відсутності держави зберегли і свою мову, і культуру.

«Тільки у ХХ сторіччі ми 6 разів проголошували Українську Державу й 5 разів її втрачали», – підкреслив Ющенко. Він переконаний, що без повноцінного національного відродження, утвердження демократичних цінностей і європейських прагнень в Україні не може йтися про зміцнення економіки та підвищення рівня життя.

Після завершення промови Президента на сцену піднялися очільники організацій-учасниць форуму; було зачитано спільну заяву. Відтак постать Віктора Ющенка об’єднала довкола себе весь український націоналістичний рух.

Богдан Ковальчук
УКРАЇНСЬКИЙ ПОГЛЯД

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича