пʼятницю, 4 грудня 2009 р.

Європа для європейців

Представники правих політичних партій Голландії та Данії оголосили про намір наслідувати приклад Швейцарії і ініціювати проведення референдумів з питання про заборону будівництва мінаретів



"Ура Швейцарії!" - такими словами відгукнулася на результати швейцарського референдуму керівниця націоналістичної Народної партії Данії (DF) Пія Кьєрсгорд. Минулої неділі вона оголосила про те. що має намір ініціювати в данському Фолькетингу (парламенті) проведення подібного ж референдуму.

Тим часом очолювана нею партія і раніше намагалася перешкодити вже узгодженому з ліберальною владою будівництву мечеті з мінаретом в Копенгагені, а також запланованій толерастами появі великої мечеті в Роскільді. Проте ліберальний уряд Ларса Лекке відхилив цю пропозицію націоналістів.

У Голландії ж відомий критик ісламу Геерт Вілдерс підсумки всенародного голосування в Швейцарії назвав "суперновиною". У інтерв’ю швейцарській радіостанції RSI Вільдерс сказав, що жителі Нідерландів незабаром теж повинні будуть проголосувати за заборону мінаретів.

У Швейцарії голосування проводилося в неділю. Пропозиція Народної партії, представники якої заявляли, що побоюються ісламізацій держави, підтримали 57% учасників референдуму.

Ультраліберальний уряд Швейцарії висловлювався проти заборони ісламізації, оскільки, на думку елітних чиновників, він порушує права т.зв. "мусульманського населення" і буцімто шкодить т.зв. "міжнародному іміджу" країни, повідомляє Радіо Свобода.

НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича