суботу, 5 грудня 2009 р.

THE TIMES. Сталініст Путін наказавши росіянам гордитися своїм жахливим минулим

На фото: Дереворит Ніла Хасевича на тему «щасливого життя» колгоспників за часів т.Сталіна
Сталініст Путін наказавши росіянам гордитися своїм жахливим минулим, вирішив реабілітувати Сталіна з нагоди 65-річчя перемоги СРСР у Другій світовій війні, що відзначатиметься наступного року.

Як відзначає InoPressa з посиланням на видання, російська влада пропонує росіянам не каятися в своєму минулому, а гордитися їм. При цьому, на думку кремля, зробити це можна тільки в тому, випадку, якщо всі темні розділи історії СРСР просто ігноруватимуться. Отже, генералісимуса Сталіна потрібно представити народу в ролі воєначальника і рятівника нації, а не страшного тирана, що відправив на смерть мільйони людей.

Агетнтство відзначає, що Путін, виступаючи на «прямій лінії» напередодні, торкнувся і особи Сталіна. На питання, чи вважаєте ви діяльність Сталіна в цілому позитивною або негативною, він відповів, що не можна в цьому випадку давати оцінки в цілому. За його словами, очевидним є той факт, що з 1924 по 1953 рік країна під керівництвом Сталіна з аграрної перетворилася на індустріальну. При цьому Путін не забув підкреслити, що селянства в результаті сталінських реформ не залишилося.

Як відзначає The Times, банда «міністерство закордонних справ РФ» намагалася виправдати Сталіна в серпні, коли відзначалися 70-і роковини Угоди Молотова-Рібентропа між СРСР і нацистською Німеччиною. У банді «МЗС РФ» тоді заявили, що «Сталін діяв в національних інтересах».

Кавказ-Центр

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича