суботу, 25 вересня 2010 р.

Депутат-«регіонал» попросив СБУ підтримати його українофобство

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко просить главу СБУ Валерія Хорошковського перевірити законність проведення фестивалю «Гайдамака.UA».

Про це йдеться у зверненні «регіонала».

«Під час проведення фестивалю організаторами планується низка концертів українських музичних колективів з яскраво вираженою націоналістичної і ксенофобською спрямованістю», - зазначив Колесніченко у своєму звернені.

Також, йдеться у зверненні, плануються «презентації «повстанських книжок», лекції та зустрічі з відомими націоналістично налаштованими музикантами, письменниками, політиками та громадськими діячами, майстер-класи з українських традиційних бойових мистецтв. На думку організаторів саме формат вшанування української повстанської та бойової пісні має стати закликом до дії молодих українців, про що свідчить і афіша заходу», - вважає «регіонал».

За його словами, «музичні групи, виступ яких планується, відрізняються явно ксенофобською і націоналістичною спрямованістю текстів пісень».

«Фестиваль підбором своїх учасників явно спрямований на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і людиноненависницьких настроїв», - наголосив Колесніченко.

Він зазначив, що «проведення фестивалю також може бути кваліфіковано як злочин, що підпадає під дію статті 4 Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації».

Колесніченко просить Хорошковського «перевірити на предмет законності проведення фестивалю «Гайдамака.UA» і забезпечити дотримання Конституції, законів» та повідомити його про вжиті заходи.

Як повідомляв Тиждень 24 вересня у місті Ірпінь, що під Києвом, стартував фестиваль повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA», який організувало творче об’єднання «Остання Барикада». Фестиваль присвячений 20-ій річниці «Студентської революції на граніті» та усім борцям за волю та Незалежність України.

Зокрема на фестивалі виступатимуть Тарас Компаніченко, Тарас Чубай, гурти «Рутенія», «ОтVіntа», «Мертвий півень», «Тартак», «ТНМК», «Гайдамаки», «Плач Єремії», Марія Бурмака та інші.

У літературній частині дійства – поетичний збір Сергія Пантюка, Олега Короташа та Олександра Демченка, казки від Сашка Лірника та сольний виступ Артема Полежаки.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича