четвер, 16 червня 2011 р.

РАДА ЗРОБИЛА КРОК НАЗУСТРІЧ ПЕНСІЙНІЙ РЕФОРМІ

Верховна Рада прийняла за основу проект пенсійної реформи.
За проголосувало 245 депутатів. Зокрема, 187 регіоналів, 0 – бютівців, 13 – нашоукраїнців, 0 – комуністів, 15 – представників фракції "реформи заради майбутнього", 20 – представників Народної партії, 10 позафракційних.
Як повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, проектом підвищено пенсійний вік для жінок до 60 років, страховий стаж піднято до 30 років для жінок та 35 для чоловіків.
Пенсійний вік чоловіків-держслужбоцвців підвищено до 63 років.
"Це непопулярні, Але необхідні кроки", - запевнив він.
Розмір максимальної пенсії для осіб, що втратили працездатність, пропонується обмежити на рівні 10 мінімумів, тобто 7640 гривень.
Також Кабмін запропонував зменшити з 90 до 80% заробітну плату для обрахування пенсій для держслужбовців. Пенсії депутатам, суддям, військовослужбовцям пенсії пропонується розраховувати із сум заробітної плати, на яку нараховується єдиний соціальний внесок, як для інших категорій пенсіонерів, заявив Тігіпко.
Крім того, депутати отримуватимуть тепер дострокові пенсії не за 2 роки, а за 1,5.
У той же час депутати опозиції розкритикували проект.
"Головна мотивація влади щодо реформування пенсійної системи є не що інше, як "жадібне" отримання чергового траншу кредиту", - заявила Олена Шустік
"Що зміниться в житті простого пенсіонера чи молодої людини від цієї вашої реформи?", - запитав Арсеній Яценюк.
"Ви хочете отримати кредит МВФ. Ви вже набралися їх на 57 мільярдів доларів! Опам'ятайтеся. Ці кредити рівні сумі коштів, якими володіють олігархи Партії регіонів. Ви як берете кредити й одразу переводите на свої рахунки?", - запитав він.
У свою чергу Сергій Терьохін спитав у Сергія Тігіпка, хто прасує йому панчохи. "Напевно, ж не ваша дружина, а якась домогосподарка. А ви платите за це відрахування у пенсійний фонд", - поцікавився Терьохін.

Українська правда .


Список голосування .

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича