суботу, 19 листопада 2011 р.

Проведення Дня Свободи під загрозою

Пише Микола Коханівський: 

"Сьогодні, 18.11.2011 року Божого, відбулося засідання окружного адміністративного суду м.Києва з приводу відзначення Дня Свободи 22 листопада.

Перед цим мене як координатора Комітету визволення політв`язнів та Сергія Мельниченка з КУПРу викликали на нараду в управління внутрішньої політики КМДА, де були присутні представники КМДА, представники МВС (один з яких відомий майор Онищенко), та представник Загальновоїнської Спілки України, яку очолює регіонал Калашніков (вони подали заявку саме на цей день про проведення акції проти корупції. Дуже дотепно :). Відбулося доволі стримане спілкування, під час якого нас переконували відзначати будь-де, тільки не на Майдані Незалежності. Ніби вже на цих вихідних там почнуть встановлювати якусь безрозмірну «йолку», і ми, звісно, будемо заважати. Я не погодився, і мене повністю підтримав Сергій Мельниченко. Ми наполягали на тому, що відзначатимемо лише там, де ми вказали у своїх повідомленнях. 

Відбулася невеличка суперечка, під час якої «прокинувся» представник ЗСУ і заявив, що вони також наполягають на Майдані (хоча до цього погоджувався і на Контрактову, і на Михайлівську). Після цього представники МВС ввічливо попросили мене і Сергія переписати наші повідомлення, мовляв, вони не містять точної інформації про приблизну кількість людей на акції, та подати їх у понеділок, ну і, власне, у всьому іншому - без проблем. Ми погодились, на тому й розійшлися, як мені здавалося, задоволені одне одним. Але не пройшов я й десяти метрів, як задзвонив мобільний і мене викликали в суд.

А суд заборонив всім організаціям, які повідомили про проведення акцій 22 листопада, проводити будь-які масові заходи в цей день у Києві.

У зв`язку з цим цинічним рішенням окупаційного суду, який заборонив відзначати державне свято День Свободи Комітет визволення політв’язнів закликає всіх учасників оргкомітету по відзначенню, всі інші національно орієнтовані організації, всіх небайдужих Українців прийти 22 листопада о 18.00 на Майдан Незалежності і гідно відзначити День нашої Свободи, в такий спосіб ще раз заявивши свій рішучий протест окупаційному режиму. 

Микола Коханівський,
Координатор Комітету визволення політв`язнів
(097) 496-45-04"

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича