понеділок, 28 листопада 2011 р.

Як вбили шахтаря-інваліда Геннадія Конопльова





На сім'ю учасника акції протесту чорнобильців у Донецьку місцева влада чинить тиск.
Про це заявили представники ініціативної групи протестуючих чорнобильців, а також депутати від БЮТ Андрій Павловський і Михайло Волинець, повідомляє УНІАН.
За їх словами, дружині загиблого дзвонять міські власті з міста Родінське і міста Красноармійська і фактично вимагають якомога швидше поховати Геннадія Конопльова, запевняючи, що ними вже замовлена їдальня для поминання і вирита яма на кладовищі.
Депутати висловили своє обурення тим, що правоохоронці не намагаються швидше розслідувати цей злочин, а хочуть терміново поховати покійного.
Павловський також розповів, що в той час, коли Конопльов уже був мертвий, з його мобільного телефону надходили дзвінки його сину і представники міліції запевняли, що його батько ще живий і знаходиться в лікарні в Донецьку.
"Вони хочуть заплутати, сфальсифікувати подію, така їхня мета", - сказав Павловський, коментуючи ці дзвінки.
У той же час чорнобильці зазначили, що особисто вони зібрали частину коштів і вже передали сім'ї Конопльова, надавши свою посильну допомогу в похоронах товариша.
На думку чорнобильців, чинячи тиск на сім'ю, місцева влада боїться, що на похорони з'їдеться велика кількість чорнобильців і всіх, хто не байдужий до їхніх проблем.
Волинець також висловив думку, що смертю Конопльова влада хоче залякати інших.
Він також повідомив, що у понеділок представники чорнобильської групи виїдуть до Києва і завтра там проведуть прес-конференцію.
Депутат додав, що проблеми чорнобильців наразі цікавлять усіх, і на підтвердження повідомив, що йому вже дзвонили представники з Євросоюзу і від Уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової.






Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича