пʼятницю, 18 травня 2012 р.

Затримано активістів, що самотужки боролися з нелегальними гральним бізнесом









У Києві міліція затримала чотирьох активістів, що самотужки боролися з нелегальними гральним бізнесом. Їм інкримінують хулігаліганський напад з розбоєм на зал з гральними автоматів. Затримані активісти стверджують, що міліція ігнорувала їх неодноразові скарги на незаконну діяльність.
Міліція не реагує, тож громадські активісти вирішили самотужки – закрити підпільний зал гральних автоматів. Результат – самі поборники опинилися за гратами. Чому – обіцяють розповісти у Святошинській районній міліції. Півтори години очікування надворі, і до журналістів виходить речниця відділку. Та за кілька хвилин – керівництво її кличе всередину.
Повертається речниця за 15 хвилин. Звітує: правоохоронці оперативно зреагували … на заяву господаря салону – про напад.
На відео, яке відзняли журналісти, видно, що у залі стоять заборонені гральні автомати. У міліції стверджують…
Тетяна Малишева, речник Святошинського районного управління МВС: “В даному приміщенні знаходились термінали за допомогою, яких здійнювались миттєві державні лотереї”.
А ще два місяці тому за викриття такого закладу, що працював через дорогу від Святошинського райвідділу, активістам правоохоронці ДЯКУВАЛИ.
Микола Єременко, активіст: “Ми виявили гральний салон, тут я думаю все очевидно ,викоикали міліцію і будемо чекати від них те, що вони повинні робити по закону – тобто опорушення кримінальної справи і знищення цих гральних автоматів”.
Нині цей борець з нелегальним гральним бізнесом – за гратами. Спочатку Микола Єременко фігурував у справі як свідок. А сьогодні його схопили буквально на робочому місці – як підозрюваного у розбійному нападі. Однодумці Єременка впевнені: це помста.
Ігор Мазур: “Зараз буде показова розправа – ніби Ви залізли на наше поле з якого ми харчуємось. // В декого на квартирах вже засади зроблені і чекають, щоб ловити. Тобто головні бандити Києва – це люди, що боряться з гральними автоматами”.
За два дні правоохоронці затримали чотирьох учасників акції. Решта вирішила переховуватися. Приміщення, де у середу працювали автомати, нині на замку.
Андрій Ковальов, Іван Наконечний, 5 канал http://5.ua/newsline/232/0/91048/


Адвокати нарешті зустрілися зі своїми підзахисними, звинуваченими у нападі на підпільний гральний заклад. Як повідомив адвокат Микола Бірюк, їх після затримання 6 годин били. Його підзахисний, Ярослав Лагнюк, зізнався і підписав, що він був у гральному закладі і трощив там автомати. В ІТТ він написав заяву, що його побили, у якій просив зафіксувати тілесні ушкодження. Його забрали у медчастину для огляду. Чи не зникне ця заява і ці документи з матеріалів справи, каже адвокат, – невідомо.
Під час затримання, коли люди в цивільному витягали з кишені Лагнюка маску, підкинули лотерейний білет – начебто він його вкрав.
Орієнтовно о 16:30 Святошинський суд (вул.Якуба Коласа, 27а) обиратиме для хлопців запобіжний захід.
Справа ускладнюється: у міліції начебто є запис з камер відеоспостереження, на якому видно, що поки ті хлопці, які затримані, трощать автомати, хтось інший, невідомий, вкрав гроші із каси і втік.
Якщо це правда, того, хто зробив таку підставу нормальним хлопцям, треба зловити і дуже надовго закрити. І я заступатися за нього не буду.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича