понеділок, 13 жовтня 2008 р.

Росія стала державою-гангстером. Російсько-українська війна неминуча

Відомий американський журналіст, який представляє Республіканський інститут політики, Джефрі Кухнер пророкує «жахливу криваву бійню в Європі», коли Росія і Україна зіткнуться між собою.
Постійний колумніст Washington Times вважає, що Європа перебуває на порозі нової великої війни. Її центром і жертвою Кухнеру вбачається Україна, яку він порівнює з Польщею у 1939 році, — напередодні вторгнення Німеччини.
По аналогії з Другою світовою війною роль агресора виконає не Адольф Гітлер, а нинішній прем'єр і реальний ватажок кремлівського режиму Путін.
При ньому Росія перетворилася на державу-гангстера, пише Кухнер. За допомогою притоку нафтодоларів Москва прагне відновити російську імперію. Вона є загрозою для сусідів і Заходу.
За словами журналіста, Путін — це апаратник КДБ, що назвав крах Радянського Союзу «найбільшою геополітичною катастрофою XX століття». Ці слова відображають його кровожерливість і моральну розбещеність.
Незалежна Україна, навпаки, повстала з попелу. Але суверенітет і демократія, що зароджується, дісталися Україні за дуже високою ціною, вважає Кухнер: країна зіштовхнулася з російською агресією.
Москва наступає. Після вторгнення до Грузії і встановлення панування Росії в Південній Осетії і Абхазії, Путін тепер прагне розділити Україну. Російський ватажок не приховує свого презирства до незалежності Києва.
На саміті НАТО в квітні він повідомив президенту Бушу, що Україна не є справжньою державою і що значна частина території була надана їй Росією. Путін попередив, що українська державність закінчиться, якщо вона зважиться на вступ до НАТО.
Ксенофобна еліта Кремля зневажає Україну, як і Грузію, — вона прагне вирватися з тоталітарної хватки Москви. У відповідь Росія намагається дестабілізувати Україну.
Але Україна — це не Грузія, це велика, добре озброєна країна, яка чудово пам'ятає роки російської гегемонії. Будь-яка спроба Москви розділити її зустріне лютий опір. Це призведе до кровопролитної російсько-української війни. У неї неминуче втягнуться Польща і прибалтійські держави — усі вони члени НАТО. Войовничий шовінізм Путіна може розпалити конфлікт в Європі, прогнозує журналіст Washington Times.
Путін і його прихильники мріють про створення «союзу слов'ян» за участю Росії, Білорусі і України, вважає журналіст. Вони виступають за відродження російського імперіалізму, який прагне домінування над своїми сусідами, встановлення своєї зони впливу в Східній Європі і на Балканах і до підриву американського впливу за кордоном.
Проте демократична і єдина Україна стоїть на шляху Путіна. Україна є стратегічним бастіоном проти експансії Росії — східним оплотом західної цивілізації. Київ — це не регіональна столиця російської імперії, а невід'ємна частина Європи. Саме тому Україна прагне вступити в НАТО і Євросоюз.
Процвітаюча і плюралістична держава православних слов'ян на кордоні з Росією стала б привабливою альтернативою брутальной диктатурі Кремля. І Путін готовий на все, щоб не дати цьому відбутися, навіть якщо для цього доведеться влаштувати нову жахливу криваву бійню в Європі. Тепер усі ми українці, резюмує Кухнер.
Відділ моніторингу
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича