середу, 1 жовтня 2008 р.

Кримчани підтримали референдум щодо скасування автономії

28 вересня 2008 року у місті Сімферополі відбулися установчі збори ініціативної групи для підготовки проведення всеукраїнського референдуму щодо зміни автономного статусу Республіки Крим на обласний та скасування спеціального статусу м. Севастополя та внесення відповідних змін до Конституції і законів України, повідомляє прес-служба Кримської організації ВО «Свобода».
У роботі зборів взяли участь 212 учасників — громадян України, що мешкають на території Автономної Республіки Крим. Було обрано ініціативну групу та підготовлено необхідні документи для подання до Сімферопольської міської ради відповідно до Закону України про Всеукраїнський референдум.
Перешкодити проведенню зборів спробували кілька сотень агресивно налаштованих адептів антиукраїнських угруповань. Озброївшись російськими триколорами та плакатами з відверто антидержавними гаслами, під музику «Лєнін всігда живой», вони намагалися прорватись крізь міліцейські кордони та зірвати збори. Серед хуліганів, які надривали горло українофобськими вигуками, блимали «легендарні» обличча найзатятіших україножерів — депутатів Верховної Ради Криму іванових та захарових.
З огляду на кримінальну ситуацію, збори провели не в приміщенні гарнізонного Будинку офіцерів, а на вулиці поблизу нього, в оточенні міліції, бійців «Беркуту», вояків Внутрішніх військ, журналістів та збуджених «червоних» пікетувальників. Останні так засмутилися, що збори таки відбулися, що бігцем супроводжували делегатів ще кілька сотень метрів після закінчення заходу.
Завдяки тому, що учасники зборів діяли злагоджено і не піддавалися на відверті провокації, масового безладу та сутичок вдалося уникнути.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича