середу, 9 вересня 2009 р.

Шведська газета закликає заборонити євреям вивчати ядерну фізику

В той час, як Швеція забороняє іранським студентам вивчати ядерну фізику з побоювання, що знання в цій області можуть бути використані для створення ядерної зброї в Ірані, на Близькому Сході є значно небезпечніша країна, що вже має в своєму розпорядженні більше 200 ядерних зарядів.

Шведська газета Hela Halsingland опублікувала статтю, що закликає уряд Швеції заборонити ізраїльтянам і євреям інших країн вивчати ядерну фізику в шведських вузах, пише NEWSru.com.

В той час, як Швеція забороняє іранським студентам вивчати ядерну фізику з побоювання, що знання в цій області можуть бути використані для створення ядерної зброї в Ірані, на Близькому Сході є значно небезпечніша країна, що вже має в своєму розпорядженні більше 200 ядерних зарядів, пише автор статті.

У тексті наголошується, що Ізраїль відмовляється допускати на свої ядерні об’єкти інспекторів МАГАТЕ і не бажає підписувати конвенцію про нерозповсюдження ядерних технологій. Автор згадує також арешт Мордехая Ваануну, який провів 18 років в ізраїльській в’язниці за те, що намагався розповісти світу про ізраїльську ядерну програму.

На закінчення автор нагадує, що Ізраїль розбомбив в 1981 році ядерний реактор в Іраку і погрожує зробити те ж саме в Ірані.

"Ізраїль накопичує все більше і більше знань в ядерній сфері. Прийшов час заборонити ізраїльським євреям і євреям інших країн, що підтримують Ізраїль, вивчати ядерну фізику. Ізраїль є загрозою для всього світу і може спровокувати ядерну світову війну", - мовиться в статті.

Автор статті підписався псевдонімом G-son. Як повідомляє в своєму блозі шведський журналіст Дмитро Вассерман, справжнє ім’я автора Гуннар Улофссон, голова спілки солідарності з Палестиною в Гетеборзі, другому за величиною місті Швеції. Слід зазначити, що Спілка солідарності з Палестиною фінансується урядом Швеції.

Напередодні Вассерман подав в міністерство юстиції Швеції позов проти Улофссона і Hela Halsingland, звинувативши їх в розпалюванні расової ненависті.

Це вже другий "виток" шведсько-ізраїльських проблем. Нагадаємо, 17 серпня в одній з найпопулярніших шведських газет Aftonbladet вийшла стаття журналіста Дональда Бустрема під заголовком: "Вони крадуть органи наших дітей". В опублікованому матеріалі автор, посилаючись на свої джерела серед палестинців, написав, що ізраїльські військові вбивають палестинців для того, щоб продавати їх органи.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху закликав уряд Швеції засудити дану статтю і заявив, що чекає не вибачення перед ізраїльтянами, а засудження і вживання відповідних заходів. Ізраїльський прем’єр також наголосив, що стаття, про яку йде мова, нібито явно перекликається з середньовічним наклепом, що звинувачує євреїв в тому, що вони підмішують в тісто для маци кров християнських немовлят.

У Стокгольмі ізраїльську вимогу виконувати відмовилися.

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича