суботу, 29 січня 2011 р.

Імена в мармурі

Nimed marmortahvlil (ест.)

Найвідоміший естонський фільм, що оповідає про боротьбу за здобуття незалежності. Події, які відбувалися в Україні у 1918 році майже синхронно проходили й в Естонії. Проте, коли у січні 1918 року на станції Крути проти переважаючих сил більшовиків виступили лише українські студенти, то на естонській станції Валга крім естонських гімназистів опинилися й фінські добровольці.

Естонія здобула незалежність, а її герої потрапили в кінострічку, яка по-сьогодні є вершиною естонського кінематографа й здобула міжнародне визнання. Зокрема, у 2003 році фільм став номінантом «Золотого дельфіна» міжнародного кінофестивалю «Festroia - Troia» (Португалія) та включена Німецьким видавничим домом до переліку «100 найбільш захоплюючих кінофільмів світу».

 






«Імена в мармурі» - 14-місячна історія групи гімназистів, які 31 січня 1919 року взяли участь у легендарному бою під Валгою. Це історія про формування свідомості та характеру, почуттів та героїзму молодих людей, які насамперед прагнули сповнити свій обов'язок перед Батьківщиною.

Тривалість фільму: 1:30.

Режисер: Ельмо Ньюганен / Elmo Nuganen

Оператор: Сєргєй Астахов

Країна-виробник: Естонія, Фінляндія

Виробництво: компанія "Taska Productions"

Премєра: 1 листопада 2002 в Естонії та Фінляндії

Жанр: історична драма


Пом’ятай про Крути

Скачати фільм у високій якості можна тут .

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича