четвер, 10 лютого 2011 р.

Ази правознавства: обшук, виїмка, затримання, арешт, виклик до міліції

Останніми днями посилились неприховані тиск та репресії проти членів нашої організації з боку правоохоронних органів.

Це проявляється в безпідставних звинуваченнях у буцімто участі наших товаришів в подіях, котрі відбувались у Харкові та Черкасах.

Нагадаємо, що минулого місяця ЗМІ повідомили про те, що якийсь неадекват повідомив правоохоронців про нібито закладену вибухівку в місті Черкаси та висунув вимогу про сплату йому 50 000 євро. Запити черкаських хуліганів значно скромніші за запити макєєвських.

Цю справу правоохоронці об’єднали зі справою про серію пограбувань інкасаторів, котрі протягом останніх 5-ти років відбувались у Харкові.

З незрозумілих причин правоохоронці почали повальну розробку саме в середовищі націоналістів: відбуваються обшуки в помешканнях громадських активістів, тривають допити, допитують членів їх сімей, примушують залишати (фіксувати) відбитки пальців, формують досьє.

В Харкові утримують під вартою двох членів «Тризубу». В Черкасах у керівників місцевих організацій «Воля ХХІ» та ВО «Свобода» вилучили персональні комп’ютери, ноутбуки, організаційну документацію та агітаційну літературу.

Це викликало адекватну реакцію – 9 лютого 2011 року у Черкасах відбулось пікетування проти репресій.
Ми вбачаємо, що у неприхованому тиску на громадських активістів та безпідставне звинувачення їх у здійсненні протиправних дій є прямим порушення принципу презумпції невинуватості, що свідчить про намагання влади знищити найбільш активний та безкомпромісний прошарок українства.


Відчуття настання часів силовиків-екстремістів, впровадження тотального контролю населення, – кожен має поводити себе адекватно і почувати себе вільно. Незнання закону не звільняє від відповідальності. Перебування громадянського суспільства на теренах правової держави вимагає від кожного, бути обізнаним у базових аспектах впливу кримінально-процесуального права на особу.


Обшук у Вашому житлі та вилучення речей.

Що робити, якщо вас викликають до відділку міліції?

Ваші права при затриманні та арешті.


Українська національна асамблея (УНА-УНСО)

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича