середу, 2 лютого 2011 р.

Політв'язні "України без Кучми" хочуть взяти на поруки Едуарда Андрющенка


"Політв'язні кучмівського режиму заявляють про порушення прав людини та готові взяти на поруки сучасного політв'язня.

Народний депутат та колишний політв'язень Андрій Шкіль, а також правозахисник та в'язень в минулому Микола Ляхович звернулися з клопотанням до Апеляційного суду Запорізької області про взяття на поруки студента та патріота Едуарда Андрющенка.

Нардеп та правозахисник характеризують Андрющенка як добре вихованого, старанного, дисциплінованого парубка без шкідливих звичок, що користується повагою серед однолітків та керівництва навчальних закладів, де проходив навчання та педагогічну практику. "Як майбутній педагог має високі професійні та моральні якості. Завжди готовий прийти на допомогу тим, хто її потребує. Активний. Бере участь у спортивному та громадському житті факультету та університету. Виступає за збірну команду факультету з футболу".

Також колишні політв"язні нагадали, що Едуард Андрющенко наразі не є злочинцем, оcкільки його вина не встановлена судом, і обрання йому найсуворішого запобіжного заходу у вигляді взяття під варту не є законним.

Стаття 149 Кримінально-процесуального кодексу України передбачає кілька видів запобіжних заходів, серед яких взяття під варту не є першочерговим. Серед них підписка про невиїзд, особиста порука, порука громадської організації або трудового колективу, застава, взяття під варту, нагляд командування військової частини.

Правозахисники зобов'язуються при необхідності доставити Андрющенка в органи дізнання, досудового слідства чи в суд на першу про те вимогу".


Довідка . Едуарда Андрющенка звинувачують у тому, що він нібито взяв участь у відпилюванні голови пам"ятника Сталіну у Запоріжжі. "Участь", за версію слідства, полягає у тому, що він нібито вказав відпилювачам місцезнаходження Сталіна і пустив їх до себе переночувати. Зараз Едуард перебуває у Запорізькому СІЗО, йому обраний запобіжний захід у вигляді двомісячного взяття під варту.



У порядку винятку роблю перепост про збір коштів - тільки тому, що попросили перепостити люди, яких я добре знаю і яким довіряю.


УВАГА!
Друзі та родичі несправедливо ув'язненого Едуарда Андрющенка! Організується збір коштів на його підтримку.
ПЕРЕРАХУВАТИ КОШТИ МОЖНА:
1) на номер картки 4405885016325836, Андрющенко Ніна Вікторівна, через термінали або касу будь-якого відділення ПриватБанка
2) через Webmaney, гривневий рахунок номер U351113650007, через будь-який термінал, або напряму з сайту http://wmobmen.info/



Блог Олени Білозерської

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича