пʼятницю, 5 серпня 2011 р.

Суддя Кірєєв постановив арештувати Тимошенко


Печерський райсуд близько 16-ї години вирішив арештувати Юлію Тимошенко. Головуючий Родіон Кірєєв, таким чином, задовольнив клопотання прокурорів.
Екс-прем'єр попросила правоохоронців не вдягати на неї наручники і не чинила супротиву, коли її виводили із зали суду. Прихильники опозиціонерки намагалися не випустити автозак із Тимошенко з Хрещатика, але проти них виставили кілька сотень бійців "Беркуту" та "Грифону". Одна людина потрапила під колеса автозаку, є побиті. Утім, столична міліція заявляє, що скарг на порушення правопорядку під час арешту Тимошенко не зафіксовано.Юлія Тимошенко вітає своїх прихильників в залі суду. Це перші секунди після оголошення рішення про взяття під варту екс-прем'єр-міністра. Вже тут розпочинаються перші сутички зі спецпризначенцями з "Беркута".
На Хрещатику мітингарі-БЮТівці блокують виїзд з подвір'я Печерського суду. Тут і кров, і сльози, і непритомні люди на землі.
Силою беркутівці розчищають шлях для автозака з арештованою Тимошенко. Спецавто повільно рухається Хрещатиком в оточенні сотень спецпризначенців.
Арешту Тимошенко зажадала вдень прокуратура, вустами Лілії Фролової, під час допиту свідка - прем'єр-міністра Миколи Азарова.
Лілія Фролова, представник державного обвинувачення: "Не реагує підсудна на зауваження. Зловживає наданим їй правом. Висловлює образливі слова до учасників процесу, головуючого та ... До речі, це є одна з підстав для зміни запобіжного заходу".
Юлія Тимошенко, прем'єр-міністр України (2005, 2007-2010): "Прокуратура із-за того, що я задала незручні питання Азарову про корупцію, РУЕ, заявила про санкцію - зміну на арешт. Тут не питання - чи арештують, чи ні. Тут питання - за що? За що арешт? За що кримінальна справа?"
Під час допиту Микола Азаров засвідчив - газова угода підписана Тимошенко, завдала збитків "Нафтогазу". Натомість, Юлія Тимошенко заявила, що причина невигідних контрактів - залучення в якості посередника компанії "РосУкрЕнерго" за часів роботи в уряді Азарова. Також, сьогодні в суді свідчив екс-мінстр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.
Юрій Усов, адвокат Юлії Тимошенко: "Он однозначно сказал, что вопрос об утверждении директив Кабинета министров на заседании не рассматривался. И директивы Кабинета министров не ставились на голосование".
Також, за викликом суду, прибув міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко. Але дати свідчення не встиг - суд оголосив перерву, а потім арештував Тимошенко.
Правоохоронні органи не дають інформації, де саме зараз утримують Тимошенко. Захисники екс-прем'єра впевнені - вона у Лук'янівському СІЗО. Під його стінами соратник Тимошенко зачитує журналістам її записку.
Сергій Власенко, народний депутат БЮТ-Б: "Хочу зробити заяву у зв'язку з реалізацією плана Януковича по моєму арешту. Зрозуміло, що це розправа з політичним опонентом. Але я не про це. Я хочу заявити, що у мене немає жодної схильності до самогубства. Трюки, які вони вчинили з Кирпою та Кравченком, їм повторювати не варто".
Адміністрація Президента поширила заяву, у якій вустами прес-секретаря глави держави спростовує причетність Банкової до сьогоднішнього арешту Тимошенко. Наступне судове слухання призначене на 8 серпня.
Олександр Аргат, Андрій Жигулін, Ірина Герасимова, 5 канал. 




5 канал

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича