вівторок, 9 серпня 2011 р.

Фанати "Динамо" та "Карпат" побили охоронця стадіону через зірваний банер Шухевичу та Бандері


Під час матчу 5-го туру української Прем'єр-ліги між київським "Динамо" та львівськими "Карпатами" стався неприємний інцидент. На 65-й хвилині поєдинку, який проходив на стадіоні ім. Валерія Лобановського, прямо на бігових доріжках трапилася серйозна бійка. В результаті один чоловік потрапив у лікарню з підозрою на перелом шийних хребців.

Федерація футболу України тим часом у черговий раз спантеличилася питанням: може, варто повертати на стадіони "Беркут"? 
А все сталося так. Фанати "Карпат" розгорнули у своєму секторі кілька прапорів із зображенням Романа Шухевича і Степана Бандери. До львівського сектору підбіг невідомий чоловік років 45. Недовго думаючи він схопив прапор і почав тягнути його вниз. Про що згодом пошкодував - реакція пішла блискавично.
- З львівського сектора вибігли декілька чоловік і накинулися на ініціатора бійки з кулаками, - розповідають очевидці.
- На підмогу львівським фанам збіглися вболівальники "Динамо". Гарненько провчивши провокатора, всі швидко розійшлися по своїх секторів, залишивши чоловіка лежати на біговій доріжці.
Невідомо, скільки б ще він "відпочивав" під сектором, якби не сербський легіонер "Динамо" Мілош Нінковіч, який разом зі стюардами почав кликати лікарів. Через кілька хвилин до побитому підбіг і Артем Мілевський.Поки лікарі чаклували над жертвою, фанати "Карпат" голосно скандували "Комуняку на гіляку!". Після огляду лікар виніс невтішний вердикт: підозра на перелом шийних хребців. Потерпілому наклали шину на шию, завантажили на носилки і на реанімобілі відправили до лікарні.
За попередньою інформацією побитий чоловік працював у структурі клубу. А порвати прапор він зважився за своєю ініціативою.
У той же час вболівальники впевнені, таким чином їх намагаються дискредитувати перед керівництвом "Динамо".
Це була чистої води провокація. Той, хто це затіяв, прекрасно знав, що фанати не зможуть спокійно дивитися на свавілля і вибіжать на підмогу, - каже вболівальник Роман.
- А тепер, коли все сталося, можна дискредитувати фанатів. Мовляв, вони ж могли і на полі вибігти, зірвати матч і взагалі їм головне побитися, а не футбол. Все це зроблено для того, щоб знищити фан-сектор.
ОФІЦІЙНО
Як повідомило анонімне джерело в київському "Динамо", потерпілий був водієм клубу, який знаходився на стадіоні в неробочий час не при виконанні службових обов'язків.
- Конфлікт він спровокував за своєю особистою ініціативою. Він негативно ставиться до Шухевича і націоналістичної символіки. Коли він побачив подібні прапори на трибуні "Карпат", спробував їх зірвати. За що і поплатився. На щастя, нам вдалося заспокоїти вболівальників. За своє хамську поведінку співробітник клубу вже звільнений. Діагноз "перелом хребта" не підтвердився. У нього струс і численні садна.
КОМЕНТАР МІЛІЦІЇ
- Порядок на матчах забезпечують стюарди. Тому коментувати що-небудь з цього інциденту ми не можемо. До міліції ніхто не звертався, заяви не надходили, - повідомили в прес-службі УМВС в Києві.

http://galsports.com/News.aspx?id=8172

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича