четвер, 25 серпня 2011 р.

Шухевич: "Ми маємо намір виступати проти несправедливості стосовно всіх громадян України"


Лідер УНА-УНСО та син головнокомандувача УПА Юрій Шухевич заявив, що його організація виступає не лише проти несправедливої політики чинної влади на чолі з Віктором Януковичем, але й проти наслідків правління попереднього уряду Юлії Тимошенко.

Говорячи про арешт Тимошенко, Шухевич зауважив: "Скільки в Україні у нас відбувається різних арештів: арештовують різних людей - одних судять, другі відкуповуються, треті ухиляються від відповідальності за допомогою протекції. Тому я не бачу нічого надзвичайного в арешті Тимошенко".

За його словами, УНА-УНСО не має намір виступати лише проти несправедливості по відношенню до Тимошенко.

"Ми маємо намір виступати проти несправедливості стосовно всіх громадян України. Вона полягає у політиці не лише нинішнього президента, але й колишнього прем’єр-міністра також. Ми говоримо сьогодні про пенсійну реформу, яка вона несправедлива. Тимошенко була стільки при владі, вона хоч палець об палець ударила для того, щоб змінити це?" - запитав Шухевич.

"Вона вимагала, щоб її судив суд присяжних. Вона була при владі, чому вона не ввела того суду? Інших можна було судити без суду присяжних, і ті вироки були справедливі. А бачте по відношенню до пані Тимошенко - несправедливий. Справедливість, що, тільки для вибраних? Оце і є та загальна несправедливість", - пояснив голова УНА-УНСО.

Комітет опору диктатурі в Україні створений під одного політика - колишнього прем"єр-міністра Юлію Тимошенко, тому УНА-УНСО не входить до його складу.

Як писав Маяковський: "Говорим - Ленин, подразумеваем - партия, Говорим - партия, подразумеваем - Ленин". Так і зараз: говоримо - опір диктатурі, розуміємо - Тимошенко; говоримо - Тимошенко, розуміємо - опір диктатурі, - пояснив лідер УНСО.

На його думку, арешт Тимошенко є персональною справою.

"І той Комітет зроблений під Тимошенко. Поки ми не навчимось іти і боротись не за когось, а за щось, то у нас так і буде", - пояснив Шухевич.

Політик додав, що для соціально-політичного вибуху в Україні мають відбутись події на кшталт серпневого заколоту Державного комітету з надзвичайного стану 1991 року та проголошення незалежності України.

"Для ефективної самооборони від "свавілля" влади у країні має статись надзвичайна ситуація, як сталась у серпневі дні 20 років тому, а арешт Тимошенко не є такою подією", - наголосив Шухевич.


НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича