понеділок, 3 жовтня 2011 р.

Київщина.В Броварах пройшла акція на підтримку Віталія Запорожця


Сьогодні в місті Броварах Київської області пройшла акція на підтримку мешканця с.Семиполки Броварського району Київської області, який розстріляв майора міліції Симоненка, що наводив жах на все село. В акції взяли участь мешканці сіл Семиполки і Княжичі, кияни-члени різних патріотичних організацій. Організатором виступив Комітет визволення політв'язнів(КВП), координатором якого є Микола Коханівський.
Акція розпочалась у парку біля пам'ятника Шевченку. Микола Коханівський, який своїм виступом розпочав акцію, зазначив, що символічно починати акцію саме біля пам'ятника Тарасові. Адже Віталій Запорожець виконав заповіт Шевченка: "Вражою злою кров'ю волю окропіте". Оскільки немає більшого ворога в українського народу, ніж бандити в міліційній формі.
Юрко Ноєвий у своїй промові відзначив, що міліціянти тероризували Семиполки давно, і запросив мешканців села продемострувати фото побитих міліцією селян.
Потім сталася невеличка суперечка через те, що Ноєвий запропонував акцію біля пам'ятника Шевченку і завершити, а Коханівський наполягав, щоб йти, як і планувалося, до міліції. 
Зійшлися на тому, щоб таки йти до міліції, а Ноєвий дав команду згорнути "свободівські" прапори.
Міліціянти, включаючи набиту беркутами "Газель", перешкод не чинили.
З гаслами "Слава нації! Смерть ворогам!", "Віталій запорожець - наш герой!" учасники акції, яких набралося близько сотні, пройшли маршем до Броварського відділку міліції, де, за останніми даними, утримують Запорожця. 
Якийсь місцевий "генерал-лейтенант" намагався перешкодити проведенню акції під райвідділком, навіть погрожував забрати звукову апаратуру,
однак втручання депутата броварської міськради від "Свободи" Петра Кузика і рішучість учасників акції його заспокоїли.
Більше озброєні до зубів міліціянти спроб перешкодити акції не робили, побачивши камеру, хором починали "рахувати пташок в небі".
Жіночка з Семиполок, в якої Віталій Запорожець переховувався два дні, розповіла, як мєнти били Віталія до смерті, громили її хату, ганялися за нею з пістолетом. Як вкрали останні 110 гривень.
Підполковник запасу, правозахисник з Княжичів Сергій Мартіян, звертаючись до міліціянтів, нагадав їм, що Симоненко в день своєї смерті був не один. А з двома "колегами", які втікли, кинувши його вмирати. Він також заявив, що таке, як в Семиполках, могло статися в будь-якому селі Броварського району, оскільки в кожному селі міліція тероризує селян.
На завершення акції, за пропозицією Миколи Коханівського, пролунав Запорізький марш. Для народного героя Віталія Запорожця.


Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича