вівторок, 9 грудня 2008 р.

"Антиукраїна"






Вчора,8.12. в УНІАНі відбулася презентація нового руху – «Другая Украина». Оскільки назва занадто довга і незрозуміла, пропоную у майбутньому іменувати її «Антиукраїна». Під час презентації відбувся страшний акт вандалізму.
Ось уривки з «Манифесту» «Другой Украины» та інших документів, які вони роздавали журналістам:
«Общественное патриотическое движение «Другая Украина» объявляет всеобщую мобилизацию патриотов на борьбу с нынешним правящим режимом в государстве. Так называемая «Наша Украина» - популистский проект президента Ющенко. «Другая Украина» – общественный проект, направленный против таких, как Ющенко.
Другая Украина не предусматривает уставов, отчетно-выборных конференций и фиксированного членства. Участником общественного проекта Другая Украина сможет стать каждый. Каждый кто отождествляет себя, свою партию или организацию с Другой, антиоранжевой, Украиной…. Они – система. Мы – антисистема». Ось, наприклад, чого вони вимагають від Президента: «Честно признать себя агентом спецслужб США. Покаяться перед народом Украины за развал экономики, геноцид, дискредитацию страны на мировом уровне, обнародовать медицинскую справку о своей психической вменяемости».
Нападають вони не лише на Президента, а й на прем’єр-міністра, уряд, Верховну Раду, опозицію на чолі з Януковичем і взагалі на все, що у нас тут є. Що поробиш – «Антиукраїна».Вони заявили, що починають «формирование Народного Совета и Профессионального Правительства» і запрошують до співпраці «профессионалов и патриотов». «Другая Украина к 1 февраля 2009 г. представит на всенародное обсуждение свой план выхода из кризиса и стратегический план социально-экономического развития страны.

ДУ дает действующей власти последний шанс уйти добровольно, сделав хоть что-то хорошее, а именно принять ряд неотложных решений для защиты наших граждан от последствий кризиса и оживления экономики».Весь час, поки тривала прес-конференція, на вулиці близько двох десятків молодих людей вимахували білими прапорами із червоним «медичним» хрестом і скандували «Нам нужна другая Украина!», «Нам потрібна чесна влада!» і тому подібні гасла. Деяких з них впізнала в обличчя – бачила раніше з прапорами «Донецької республіки».На прес-конференції були заявлені: координатори «Другой Украины» Олексій Алєксандров (добре знаний по організації в Києві «русскіх маршей») і Оксана Шкода (колишній координатор ЄСМ), Костянтин Бондаренко (Патріотичний рух України), письменник і журналіст Олесь Бузина, політолог Дмитро Видрін, Олександр Свістунов (партія "Російський блок"), Володимир Шевченко (Союз лівих сил). А також Дмитро Корчинський («Братство»).
Спостерігаючи останнім часом за Корчинським – як цілеспрямовано він намагається повернути собі статус ультраправого – остання «Свобода на Інтері» тому свідчення , я дивувалася, що він там робить. Корчинський на подібному збіговиську рік тому – це було б нормально. Але щоб зараз… Бо якщо щодо Дмитра Олександровича ще можна робити здогадки і припущення, як і навіщо він опинився у даний момент у певному місці, і все одно ні до чого розумнішого, крім того, що він просто з усіх знущається, не додумаєшся – то ЄСМівська публіка, люди, що поглумилися над державними символами на Говерлі – це явні, неприховані вороги України як держави і Українців як нації. Врешті-решт я плюнула і перестала над цим розмірковувати –все одно Корчинський усіх нас переграє, і вирішила, що писатиму переважно про інших учасників, з якими все зрозуміло.Коли пресуха почалася, за столом сиділи лише Александров, Шкода, Бондаренко і – за табличкою «Дмитро Корчинський» – «братчик» Андрій Ватолкін.
Симпатична представниця УНІАН, чи то дуже досвідчена (що навряд, бо зовсім молода), чи, скоріше попереджена, звернулася до залу з проханням нічим не кидатися, бо в УНІАНі щойно зробили ремонт. Майже одразу підбігли «братчики» і з криком «Слава Україні!» накинули на трьох, що сиділи за столом, сітку і посипали їх пір’ям.Роздали прес-реліз і зникли. Оці написали коротко, весело і зрозуміло:
«Спіймані разом – повішені разом». «Братство» (у варіанті, що розміщений на сайті , сказано: "Братство" та "Патріот України" - О.Б.) засобами сітьового маркетингу протидіє антиукраїнським проектам.
Навіщо нам «Інша Україна», коли Україна і так кожного дня інша? (Насправді це не вся Україна, а лише Дмитро Корчинський :) – О.Б.)
Наразі Росія створює на Україні (поспіхом писали, а то б не пропустили це «на», вони ж ультраправі тепер – О.Б.) багато різних проектів: русинський, «Іншу Україну», різноманітні російські блоки тощо. Попервах вони здаються смішними, але, безумовно, зіграють свою роль в подальших спробах ліквідації Українськоїдержавності. Тому важливо душити їх у зародку».



«Постраждалі» вороги не виглядали ні здивованими, ні розгубленими, ні обуреними. Ну, так само, як і комуняка Грач на тій «Свободі». Вони спокійненько вийшли на 5 хвилин, почистили пір’ячко і почали прес-конференцію. А представниця УНІАН турботливо запитала на всяк випадок: «Ні в кого нічого більше немає? Все вже викинули?».Тьотя з совком і віником прибрала сліди «акту революційного вандалізму». Зі столу позабирали таблички з іменами відсутніх запрошених, а табличку «Дмитро Корчинський» залишили до кінця. На випадок, значить, якщо журналісти забудуть, хто вчинив цю наругу :).


Оксана Шкода: «Наша главная цель - свержение и наказание нынешнего правительства. Это и секретариат, и кабинет министров Тимошенко, и Верховная Рада во всем ее составе. Но корнем зла является Ющенко». Сказала, що тих, хто не з’явився, залякала постійними переслідуваннями СБУ.Алєксєй Алєксандров і Оксана Шкода. Вона, якщо хто не знає, організовувала акції ПСПУ і ЄСМ, була на Другому Сєвєродонецькому з’їзді. Кілька разів я бачила в неї на сумочці наліпку «Я говорю по-русски». Це не у Львові – у Києві :))

– Нас часто спрашивают, кто нас финсарсирует и кто заказчик. Создателем проекта «Другая Украина» является лично Виктор Ющенко. Он его начал создавать с 2004 г. и собственноручно изваял «Другую Украину» своими антиконституционными поступками. Что касается финансирования, это небольшие деньги – провести пресс-конференцию в УНИАНе».Ігор Скрипник, журналіст «Вовремя.інфо», спитав, чи справді пані Шкода є координатором ЄСМ по Україні, чи дотичний ЄСМ до руху «Другая Украина» і як вона оцінює вчинок ЄСМ на Говерлі.
- Я действительно являлась координатором ЕСМ в Украине, но сей час проекта ЕСМ в Украине нет, он аннулирован, – відповіла Шкода. – ЕСМ к «Другой Украине» не имеет никакого отношения». (тільки піарить їх чомусь сайт ЄСМ (http://rossia3.ru/news/2008/12/02/22) .
Намагалася заплутати слухачів, запевняючи в порядку знущання, що «ДУ» фінансують чи то сомалійські пірати, чи то Балога – дві сучасні страшилки. Вандалізм на Говерлі назвала «в некоторой мере излишним радикализмом», который был вынужденным «ответом Виктору Ющенко за присвоение звания Героя Украины Шухевичу».


Журналіст Ігор Скрипник ставить питання Оксані Шкоді. Хто знає, які «теплі стосунки» пов’язують його з господіном Алєксандровим, посміхнуться. Хто не знає – не буду палити :)

Пам’ятаєте, як проти Ющенківського девізу «ТАК!» був створений блок під назвою «Не ТАК!». І хоча там у керівництві не Шкода була, а Леонід Кравчук і Нестор Шуфрич, блок не пройшов. Бо всі, хто працює у рекламі, знають: негатив у назві ніколи не проходить. Зараз те саме - «Другая Украина». Ще й абревіатура – «ДУ». Назвали б тоді себе вже «Другая Украина Против Америки» :)))
А структуру, схоже, у ранньої «Пори» злямзили. До чого ж погано у Кремля з креативниками! :) Висновок: такі показово ворожі угрупування створюються на все ті ж газорублі спеціально, щоб "страшним ультраправим" було кого закидувати пір’ям, яйцями, майонезом, дряпати цвяхом на дверях офісу критичні зауваження щодо їхньої діяльності тощо. Якщо все це як слід роздути, у росіян створиться враження, що в Україні йдуть криваві бої, ніякої влади немає, і українці хлібом-сіллю зустрінуть визволителів від цього безладу. Олена Білозерська

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича