середу, 3 грудня 2008 р.

США і Росія готуються до великої війни на Чорному Морі і на Кавказі


Президент США Джордж Буш видав розпорядження застрахувати усі торговельні судна під американським прапором від військових ризиків в Чорному морі до березня 2009 року. У Білому домі визнають, що розпорядження пов'язане з подіями в Грузії, куди торговельний флот США доставляє зброю і військову техніку.
Деякі експерти припускають, що американці готуються до нової Кавказької Війни, яка дасть привід для прийняття Грузії і України до НАТО.
Згідно з розпорядженням, оприлюдненим на сайті Білого дому, Буш доручив міністрові транспорту виділяти кошти для страхування суден зі спеціального держфонду. Робити це наказує «кожен раз, коли міністрові транспорту після консультації з держсекретарем здаватиметься, що страховка, адекватна потребам водної торгівлі Сполучених Штатів, не може бути отримана на розумних умовах і термінах від компаній».
Розпорядження наказано донести до всіх операторів суден під американським прапором.
«Доручення підготувати цей меморандум було дане президентом Джорджем Бушем ще у вересні, після відомих подій в Грузії, — заявив представник Ради національної безпеки США Бенджамин Ченг. — Страховка від військових ризиків надається урядом США комерційним суднам, що прямують до зони бойових дій або зони іншої нестабільності, в тому випадку, якщо комерційні компанії відмовляються надати судам звичайну страховку, мотивуючи це військовими ризиками.
Ми не робимо секрету з того, що підтримуємо уряд Грузії і мають намір стимулювати розвиток комерційних зв'язків між Грузією і США. Одним з способів стимулювання цих зв'язків стало надання компаніям, які ведуть бізнес з Грузією, додаткової страховки», вказав Ченг.
Тим часом у вівторок в Брюселі голови МЗС країн НАТО обговорять перспективу прийняття Грузії і України до Альянсу. Заяви про неготовність цих країн до отримання статусу кандидатів практично дезавуюють думкою держсекретаря США Кондолізи Райс про те, що Київ і Тбілісі можуть бути прийняті до альянсу і без кандидатського стажу.
Очікування підігріваються розпорядженням міністра оборони України про передислокацію військ із західних кордонів до кордонів Росії і підготовкою угоди України з НАТО про транзит військ альянсу її територією, вказує у зв'язку з цим РБК-Daily.
У зв'язку з цим спостерігачі чекають сюрпризів від спільних прес-конференцій генсека НАТО Яапа де Хооп Схефера з президентами Грузії і України, запланованих на середу.
В зв'язку з цим деякі російські ЗМІ пишуть, що обстріли Південної Осетії з боку Грузії, які почастішали, можна розцінювати як підготовку до війні.
Той же РБК Daily вказує, що взимку російські танки ризикують застрягти на перевалах і в грузинської армії може з'явитися спокуса узяти реванш під прикриттям кораблів США, «чия ППО контролює небо над Грузією, а крилаті ракети здатні долетіти до Москви».
За даними видання, у Москві серйозно думають, що нова війна з Грузією може трапитися вже цієї зими.
Найближчим часом Міноборони Росії укладе державний контракт з Федерацією альпінізму Росії. Навичкам ведення бойових дій в гірській місцевості навчатимуть 50 тисяч солдатів. Про це журналістам повідомила представник федерації альпінізму РФ Ганна Столбова. КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича