пʼятницю, 12 грудня 2008 р.

Російський генерал пророкує втрату Кавказу


Віце-президент Академії геополітичних наук РФ (АГН РФ) і один з активних критиків Кремля генерал Леонід Івашов вважає, що військова реформа Сердюкова (нинішнього ватажка МО РФ) може призвести до втрати Кавказу. Проте він сподівається, що криза не дасть Кремлю провести цю реформу.
«Зниження чисельності збройних сил до 1 мільйона — це справжня катастрофа, повне забуття національних інтересів Росії», впевнений генерал Івашов. Його оцінки наводить видання «Твоя війна».
За оцінками експертів АГН, на Кавказі через півтора-два роки дозріють усі умови для великої локальної війни, театром якої стане Північний і Південний Кавказ.
Генерал Івашов визнав, що Росія тримає на Північному Кавказі 700-тисячне угрупування (армія, міліція, спецслужби). Тільки такими силами Москва більш-менш утримує ситуацію у воюючих регіонах (Імарату Кавказ — «КЦ»), і не дає Тбілісі відновити свій контроль над Південною Осетією і Абхазією.
«Якщо буде проведена військова реформа, то такого угрупування на Північному Кавказі не можна буде створити чисто фізично, враховуючи необхідність «закривати» можливі напрями локальних воєн на центрально-азійському напрямі, Далекому Сході, Україні і Прибалтиці. Навіть якщо невеликі, мобільні підрозділи будуть, згідно з доктриною, в постійній бойовій готовності, вони не зможуть вирішувати поставлені задачі у локальній війні на Кавказі», вважає Івашов.
«Отже, Росія цього разу програє геополітичну суперечку за володіння цим регіоном зі всіма витікаючими наслідками. Можливо, одним з позитивних моментів є в тому, що такий поворот подій прискорить відхід тандему Путін-Медведєв», підсумував генерал. КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича