суботу, 13 грудня 2008 р.

"Катюзі по заслузі!": розбито пам’ятник Петровському



Сьогодні, 13 грудня, біля 13:00 приблизно 10 представників Конгресу Українських Націоналістів серйозно пошкодили пам’ятник радянському діячу Григорію Петровському, що стоїть у Києві на Європейській площі.                        Петровський Г.І. у 1919-1938 рр. був головою Всеукраїнського центрального виконавчого комітету, заступником голови ЦВК СРСР, членом Політбюро ЦК КП(б)У. Є одним з безпосередніх винуватців Голодомору.

Пам’ятнику відбили ніс, губи і підборіддя, руку, облили червоною фарбою і написали на ньому «Катюзі по заслузі».
За здійснення цієї акції були затримані троє КУНівців: заступник голови Київської міської організації Юрій Шепетюк, Микола Коханівський та Ірина Соколовська.
Наразі вони вже на волі. У них зняли відбитки пальців, склали протокола і відпустили. Пан Шепетюк сказав, що нічого серйозного їм інкримінувати не можуть, адже радянські пам’ятники стоять незаконно – є указ Президента про їхнє знесення.Я проти зруйнування пам’ятників. По-перше, це наша історія, по-друге, робота митців. Вважаю, і писала про це в газетах ще у 2004 році, що для тих пам’ятників комуністичної епохи, які мають історичну або художню цінність, слід створити у Києві спеціальний «Парк радянського періоду» і звезти їх туди. До пам’ятників обов’язково слід долучити фото, як вони виглядали на площах і вулицях, де стояли колись, і опис – що то за люди, за що їм пам’ятники і т.п. Туристи залюбки відвідували б такий парк (поруч міг би знаходитись Музей радянської окупації), і це була б ще одна стаття доходів у міський бюджет.Але.
Деякі нехороші люди хочуть «і вашим і нашим». От підписав Президент Указ про демонтаж радянських пам’ятників, а чиновники його не виконують. Хочуть так знести, щоб при цьому не знести. А раптом влада переміниться?

І доводиться патріотам робити це самим. Відбивати істуканам носи і вуха, щоб владі ДОВЕЛОСЯ їх знести. А могли б зберегтися для історії.
Юрій Шепетюк, Микола Коханівський та Ірина Соколовська вийшли з Печерського райвідділку і дають інтерв’ю

P.S. Новини дивимось по 1+1 і ICTV- на ці канали передали відео з події, а 1+1 ще й знімав під відділком і брав у нас інтерв’ю. Олена Білозерська

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича