пʼятницю, 12 грудня 2008 р.

Касьянов услід за Каспаровим пророкує революцію в Росії

Колишній прем'єр-міністр Росії, а нині опозиціонер Михайло Касьянов попередив в інтерв'ю виданню «ГраніРу», що через згубну політику Кремля до весни країна опиниться на межі соціальної катастрофи і політичних потрясінь.
На саму владу, на його думку, сподіватися не варто: ніякої іншої стратегії, окрім надії «пересидіти», в неї немає. Найоптимістичнішим сценарієм в такій ситуації він вважає дострокові вибори, за підсумками яких опозиція могла б «узяти на себе відповідальність за виведення країни з кризи».
Касьянов вказав, що всупереч заявам Кремля, який намагається спихнути провину за кризу на США, головна причина кризи в Росії — внутрішня.
«Це модель, яка побудована у 2005–2007 роках під керівництвом колишнього президента, а нині прем'єра Путіна, — так звана суверенна демократія з держкапіталізмом. Модель, що базується на дешевих грошах з-за кордону і високих цінах на нафту», — заявив Касьянов.
Екс-прем'єр так охарактеризував наслідки того, що відбувається: «Інфляція замість обіцяних 8,5% складе майже 15%. Більш того, вірогідна девальвація рубля, і, звичайно, буде зростати безробіття. Економічне зростання, яке тривало 9 років, змінилося спадом. У березні ми, вочевидь, побачимо вже не 4 мільйони безробітних, а разів у 2 більше».
Михайло Касьянов вважає, що в нинішньої російської влади є два варіанти дій:
«Перший — при завзятості з боку влади — це дуже негативний сценарій, у фіналі якого колапс економіки зі всіма соціальними і політичними наслідками. Й інший сценарій — якщо раптом влада усвідомлює глибину кризи і помилковість свого шляху».
У випадку вибору другого сценарію російській опозиції «потрібно буде готуватися до дострокових виборів, з тим щоб узяти на себе відповідальність за виведення країни з кризи».
Весна — це та розвилка, після якої, можливо, нічого вже не залежатиме від нинішньої влади, прогнозує він: «За моїми очікуваннями, в березні-квітні громадяни зі всією гостротою усвідомлять, куди нинішня влада завела країну».
Раніше інший лідер антипутінськой опозиції Гарі Каспаров передбачив революцію в Росії, заявивши, що тандем Медведев-Путін протримається при владі не більше півтора років.
На його думку, кремлівський режим штовхає Росію до змін насильницьким шляхом, і незабаром на вулиці вийдуть сотні тисяч людей. Цьому сприятиме криза, яка, на відміну від попередніх, цього разу вдарить не тільки по бідноті, але й по середньому класу, який пасивно не спостерігатиме за беззаконням влади, як раніше, вказав Каспаров. КАВКАЗ ЦЕНТР

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича