суботу, 16 січня 2010 р.

Голодомор і вояків УПА визнавати не потрібно, - Янукович

Лідер Партії регіонів, кандидат у президенти Віктор Янукович переконаний, що УПА та Голодомор визнавати не потрібно. Про це Янукович заявив під час останнього передвиборчого ефіру на телеканалі «Інтер» 15 січня.

За його словами, Голодомор визнаний на рівні всіх міжнародних організацій. "Ми отримали відповіді Ради Європи, ООН на це. Відповідь справедлива, що від Голодомору тоді постраждали усі країни, що перебували на теренах колишнього Радянського Союзу. Постраждало Поволжя, Ставропольський край у Росії, Україна, Білорусія, Казахстан. Те, що сталінська влада допустила Голодомор, осудив весь світ. Але він ніде не названий геноцидом українського народу", - висловив своє ставлення до питання визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом проти українського народу кандидат у Президенти Віктор Янукович.

Щодо питання визнання вояків Української Повстанської Армії ветеранами Другої світової війни, Янукович зазначив: "Українська Повстанська Армія існувала. Різні історичні факти зафіксовано. Були спроби відстоювати українську незалежність, а були спроби об’єднання з нацистською Німеччиною. Каральні акції, що відбулися на території України і Польщі доведені документально".

На його думку, до вояків УПА "потрібно зберегти те ставлення, яке було в історії України. По-іншому відноситися не можна. Спроби переписування історії ми не повинні допустити".

ZAXID.NET

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича