неділю, 17 січня 2010 р.

Біля центрального штабу Януковича затримано авто з півмільоном гривень на підкуп виборців

Служба безпеки України з метою недопущення підкупу громадян на виборах Президента України проводить загальнонаціональну спеціальну операцію з припинення діяльності незаконних комерційних структур, які намагаються переводити готівку у тіньовий обіг для незаконного використання її у виборчому процесі на користь окремих кандидатів, повідомляє прес-центр СБУ.



Як наголосив на брифінгу голова СБУ Валентин Наливайченко, головним завданням Служби на сьогодні є недопущення роздачі брудних грошей виборцям. «Ключовим питанням для спецслужби є процес припинення діяльності незаконних пунктів відмивання коштів і потрапляння готівки у виборчий процес», – зазначив В.Наливайченко.

Один такий пункт з «відмивання» грошей розташовувався на вулиці Московській у Києві.

13 січня ц.р. о 19:30 у рамках спеціальної операції співробітники СБУ затримали на гарячому членів організованого злочинного угруповання, які перевозили готівку. Під час особистого огляду в них вилучено понад півмільйона гривень, які були розфасовані у пачки і підготовлені до відправки у виборчий штаб одного з кандидатів.

При максимальній вартості в 500 грн. за один куплений голос цієї суми вистачило б для підкупу щонайменше однієї тисячі виборців.

За попередньою інформацією, цією тіньовою структурою на замовлення представників політичних сил через низку фіктивних комерційних фірм обготівковувалось до 5 мільйонів гривень щоденно. Отже, мова йде про регулярний підкуп як мінімум десяти тисяч осіб щоденно у містах або й того більше, як на сільську місцевість.

Матеріали документування скеровані до органів прокуратури для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.

Варто зауважити, що центральний виборчий штаб кандидата в президенти Віктора Януковича також розташовано у місті Києві, по вулиці Московській 31/33 у приміщенні кінотеатру «Зоряний».

ZIK

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича