пʼятницю, 19 лютого 2010 р.

Ющенко наказав ГПУ порушити справу за дискримінацію україномовних в Україні

Президент Віктор Ющенко вимагає в Генпрокуратури порушити кримінальну справу за фактом дискримінації за ознакою мови і національності проти керівника фракції БЮТ у Павлоградській міській раді Ігоря Слюнькова.

Як повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, у місті Павлоград Дніпропетровської області 18 працівників очолюваного Слюньковим підприємства "БудМайстер" звільнили за те, що вони розмовляли українською мовою .

Президент стурбований тим, що за ініціативи Слюнькова "було звільнено з посад голову правління і понад десятка менеджерів різного рівня лише за те, що вони спілкувалися на робочих місцях українською мовою та позиціонували підприємство як українського виробника", повідомляє прес-служба глави держави.

"На думку глави держави, цей виробничий, на перший погляд, конфлікт містить всі ознаки кричущого порушення основоположних норм Конституції України, коли під виглядом нібито "корпоративних норм" у трудовому колективі впроваджуються нетолерантність та дискримінація за мовною ознакою", - зазначила Ванникова.

"Президент України вважає, що оцінку Слюнькову за його діяльність, пов’язану з дискримінацією за ознакою мови і національності, мають дати і політичні сили та громадськість. Зокрема, президент чекає такої оцінки від Блоку Юлії Тимошенко, штаб якої на виборах очолював Слюньков", – наголосила Ванникова.

На думку Віктора Ющенка, повідомила Ванникова, у цивілізованому суспільстві такі дії мають бути однозначно засуджені, оскільки відкривають шлях до наростання нетерпимості та дискримінації у суспільстві.

До вимоги Ющенка порушити кримінальну справу приєдналась також депутатська група "За Україну!" у Верховній раді. Про це повідомив депутат Андрій Парубій.

"Керівник підприємства видав постанову, якою фактично заборонялося працівникам підприємства використовувати українську мову. В листі до одного з працівників керівник підприємства Ігор Слюньков зазначає, що за використання української мови на робочому місці він буде стягувати штраф в розмірі 1000 грн", - обурився депутат.




ТСН

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича