четвер, 11 лютого 2010 р.

У Москві помолилися за Бандеру, Шухевича і Коновальця

У минулий четвер в Москві (04.02.2010), за три дні до другого туру президентських виборів в Україні, братія Свято-Іосифо-Волоцької громади И.П.Х. молилася за упокоєння душ Вождів Українського визвольного руху СТЕПАНА БАНДЕРИ, РОМАНА ШУХЕВИЧА, ЕВГЕНА КОНОВАЛЬЦЯ, а також всіх вождів і воїнів Української Повстанської Армії (У.П.А.) і 14-ої гренадерської дивізії WAFFEN-SS «Галичина» (1-ої Української). Заупокійну літію відслужив пресвітер братства о. Роман Бичков, який прочитав завершальну молитву українською мовою. Після чого він звернувся до братії з коротким словом:



В ім'я Отця, і Сина, і Святаго Духу!

Існують імена, подібні до «прапора». Родове ім'я Степана Бандери, заупокійну службу по якому ми щойно відслужили, і означає, «прапор». Слово «Бандера» означає «прапор», і це ім'я дійсно прапор; це прапор для всіх, хто пізнав в комунізмі світове зло, з яким потрібно боротися в будь-якому місці, куди це зло дотягло свою кігтисту лапу. Бандера невипадково став символом і прапором антибільшовицького опору на Малій Русі, в Україні. І в тому, що саме тут, у Великоросії, саме російськими людьми поминаються вожді і воїни Української Повстанської Армії, немає нічого невірного, а, навпаки, це гідно і праведно, тому що найбільша духовна пастка, в яку потрапив наш народ, — це нав'язане йому, вірніше більшості нашого народу, ототожнення російського і радянського. Але російське і радянське якщо і пов'язані між собою, то пов'язані тільки так, як вбивця пов'язаний з своєю жертвою. І ми повинні показати, і ми показуємо у тому числі і тим, що поминаємо це славне ім'я в літописі антирадянської збройної боротьби, що ми пам'ятаємо свою спорідненість, ми пам'ятаємо, що Совдеп — це вбивця історичної Росії і будь-хто, хто підняв свою зброю проти влади вбивць, він підняв її не тільки за свою свободу, але і за нашу свободу, не тільки за свободу України, але і за свободу Русі. Тому Бандера — це і наш прапор. Слава героям!

+ + +

Після звершення молебствія в Посольство України в Російській Федерації було подано спеціально підготовлену Заяву, підписану представниками ряду організацій:

З А Я В А
РОСІЙСЬКОЇ ХРИСТИАНСЬКОЇ АНТИКОМУНІСТИЧНОЇ ГРОМАДСЬКОСТI
В ЗВ'ЯЗКУ З ПРИСВОЄННЯМ ЗВАННЯ ГЕРОЯ УКРАЇНИ
СТЕПАНУ АНДРІЙОВИЧУ БАНДЕРІ


Ми, російськи христиани — антикомуністи знаємо, що комуністична ідеология — це противохристианська, людоненависницька, азіатська ідеологія. Ми знаємо, що комунізм знищив десятки мільонів кращих представників російського і українського народів, систематично, десятиліттями винищував та вікорчовував національну культуру та релігію, намагаясь зробити із наших народів сіру масу («радянський народ»), не пам'ятуючий спорідненісті своіх великих предків.
Ми не знаємо, чому ця проклята ідеологія і система досі не осуджена, не віддана анафемі в міжнародному масштабі, на всесвітньому рівні. Ми не знаємо, чому на території Россії, постраждавшей від більшовиків більш з усіх, до сього дня красуються ідоли «героїв» проклятого радянського минулого, іменами котрих відзначені вулиці, державні заклади, і, навіть, міста, чому комуністична партія, як носій цієї ідеології, до сього часу легально існує і намагається впливати на політику держави.
Проте ми з радістю і надією дивимся на наших сусідів, де історична правда торжествує і процес «десовєтізації» не зупиняється, а, навпаки, набирає обороти. І перше місце в ряду безкомпромісних борців з клятим радянським минулим безумовно належить Україні. Недавнє присвоєння звання Героя України Степану Бандері — тому яскраве підтверждення. Степан Андрійович Бандера — палкий патріот своєї країни, відважний борець з радянською системою, мученик, прийнявший смерть за свої ідеали від рук підлих НКВД-ешників, — реабілітація и прославлення цього імені — це гігантський крок в справі десовєтізації і возстановленні історичної справедливості на шляху обретення своєї справжньої національної ідентичності. Ми вітаєм і підтримуєм це мужнє і мудре рішення керівництва України!
В умовах, коли на теріторії РФ реваншистьски сили знову реанімують заклади, риторіку і стиль радянської квазіімперії, наша задача — усіма можливими засобами чинити опір, знов відкриваючи очі суспільству на її людоненависницьку суть. Тотальна десовєтізація — це єдина запорука того, що країни пострадянського простору зможуть мати європеське, христианське, просто гідне майбутнє. Ми висловлюєм надію, що який би не був результат президентських виборів на Україні, той курс на рішучу десовєтізацію своєї країни, що послідовно проводився українським керівництвом в останнї роки, не буде згорнут.

Георгій Боровиков - голова Російського фронта визволення «Пам'ять»
Анатолій Макєєв — староста Опрічного Братства св. прп. Іосифа Волоцького
Іерей Роман Бичков — клірік Російської Катакомбної Церкви І.П.Х.
Ігор Лавриненко — голова організації російських католіков «Російська Фаланга»
Кирилл Монастирский — Антикомуністична Народна Ліга
Осавул Євген Тупікін — Сергієво-Посадська козача станіця ім. Генерала П.Н. Краснова
Сергій Яшин — творче об'єднання «Рівнодення»
Ірина Вольская - Ассоціація «Громадянська гідність»

Відділ моніторингу
КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича