понеділок, 22 березня 2010 р.

Волинським студентам хочуть «закрити рота»


Учасники «АнтиТабачної кампанії» на Волині, зокрема студенти волинських вишів, відчувають психологічний тиск у вигляді погроз про відрахування, – про це інтернет-видання «Волинська правда» повідомили у прес-службі кампанії.

«АнтиТабачна кампанія» на Волині згуртовує навколо себе членів різноманітних молодіжних організацій, зокрема «Опір молоді», «Центр ефективних комунікацій», «Національний Альянс» тощо, представників органів студентського самоврядування та просто активну молодь.

Дехто з учасників повідомляє, що, розповсюджуючи інформацію про кампанію у своїх навчальних закладах, зустрічає з боку адміністрації вузів опір або ж психологічний тиск у вигляді натяків чи погроз про відрахування, залякування студентів, поширення неправдивої інформації про організаторів акції, наголошуючи, що за ними неодмінно стоять певні політичні сили, – повідомили у прес-службі «АнтиТабачної кампанії» у Волинській області.

Організатори акції кажуть, що такі дії нагадують придушення інакодумності та свободи слова молодих людей за часів «кучмізму», коли лише за відстоювання власної активної позиції та висловлювання невдоволення до діючої влади через участь у різноманітних акціях, студентів-активістів відраховували з вузів чи позбавляли волі на декілька діб.

«Ми, студенти, члени молодіжних організацій, звертаємося до адміністративного корпусу волинських навчальних закладів та наголошуємо, що якщо такі прецеденти й надалі будуть мати місце, то змушені будемо звернутися із запитом до правоохоронних органів про те, чи такі дії є законні, виноситимемо запити на сесію облради, звертатимемось до Народних депутатів України тощо.

Все ж таки надіємось, що очільники навчальних закладів переступлять свій страх перед Міністром втратити «насиджене» місце роботи та лише сприятимуть розвитку кампанії.

Але найголовніше, ми будемо і надалі продовжувати поширювати правдиву інформацію про Міністра освіти і науки України українофоба Дмитра Табачника та вимагати його відставки, незважаючи на опір.

Адже є неприпустимим перебування на посаді Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, особи, котра провокує міжрегіональну і міжконфесійну ворожнечу, суб’єктивний погляд та висловлювання якого про історію України часто носить провокаційний характер і налаштовує населення східних і західних областей країни одне проти одного, діяльність якого може нанести невиправну шкоду вітчизняній науці, а також підвищити рівень корупції в українських університетах, як це було за часів роботи цього політика в Кабінеті Міністрів України протягом 2003-2004 років», – заявляють координатори акції.

волинська правда

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича