понеділок, 29 березня 2010 р.

Російське суспільство шоковане. В будь-якому випадку винен Путін


За повідомленнями російських ЗМІ, в програмах московського радіо, присвячених вибухам в метро, пересічні громадяни висловлюють думку, що це справа рук російських спецслужб, метою яких є ще більше «закрутити гайки» суспільству, що «розперезалося», посміло критикувати і вимагати відставки Путіна.

Реакція на вибухи така, що навіть, якщо за атаками, що відбулися, дійсно стоять кавказькі моджахеди, російське суспільство сьогодні схильне до того, щоб звинуватити в цих вибухах Путіна і ФСБ.

10 років безперервного базікання про «перемогу» на Кавказі і «утихомиренні Чечні», під фактичне схвалення російським суспільством кампанії жахливого терору в Чечні, в результаті якої було вбито 250 тисяч мирних жителів, у тому числі і 42 тисячі чеченських дітей від немовлят до 11 річних, призвели до того, що війна розширилася далеко за межі Чечні.

Сьогодні все більше ознак того, що для російського суспільства наступив момент істини.

Цілком очевидно, що саме російське суспільство зовсім не хоче відповідати за скоєне лиходійство, за вбивство чверті мільйона людей. Тому, за законом жанру, повинен бути призначений головний винний. І ним, швидше за все, буде оголошений Путін, навіть, якщо із заявою про атаку в московському метро виступить бригада Шахідів «Ріядус Саліхийн».

Звідси й істерика Путіна, який після вибухів заявив, що терміново повертається до Москви і зажадав, як і 10 років тому, «замочити терористів в сортирі».

Проте грізне ворушіння білястими бровами і гіллястими рогами на лобі вже більше нікого не вражає. Виходить так, що за будь-яких обставин винен Путін.

«Якщо в результаті послідують заклики до влади про посилення і «закручування гайок», до збільшення фінансування силових структур, не залишиться і тіні сумніву, що ці вибухи — справа рук самих спецслужб, говорять пересічеі громадяни.

Рух суспільства до зміни неефективної, корумпованої системи путінської «вертикалі влади» наростає. Вимоги відставки Путіна звучать з усіх боків, зі усіх прошарків суспільства, навіть з його найближчого оточення. У цих умовах нинішня влада може зважитися на будь-які провокації і лиходійства, лише б залишитися при владі.

Довіри до нинішньої влади в багатьох громадян вже не залишилося», пишуть коментатори і журналісти.

«У Путінській Росії вибухи — це найважливіша складова частина політики. Путінська Росія почалася з вибухів будинків. І через 10 років ніякої зрозумілої версії цих вибухів, окрім «руки ФСБ», суспільство так і не дочекалося.

За 10 років так ніхто і не узяв відповідальність на себе, так і не сказав, мовляв, ми висадили, щоб добитися отого й отого. Дивовижна риса Путінської Росії — тероризм на умовах повної анонімності.

Відтоді тероризм в Путінській Росії здебільшого анонімний. Летять під укіс потяги, падають літаки, вибухають вагони метро — і ніхто не висуває ніяких вимог. Здогадайтеся, мовляв, самі, чого ми хотіли добитися. І ця голівудська страшилка триває вже 10 років.

Тепер навіть цікаво — чи скінчиться Путінськая Росія вибухами, як і почалася?», — запитує редактор опозиційною форму МСК Анатолій Баранов і укладає -

«Путінська Росія почалася з вибухів в Москві, Волгодонську і «навчань ФСБ» в Рязані. Путінська Росія висаджує себе 10 років з приводу і без.

Та заберіть же ж, нарешті, в дурня тротилову шашку!»

Відділ моніторингу КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича