понеділок, 29 березня 2010 р.

Теракт у московському метро. Бомбісти використовували гексоген


Федеральна служба безпеки вважає, що сьогодні в обох терактах в московському метро був підірваний гексоген, вибухи підготували і здійснили вихідці з Північного Кавказу.

Федеральна служба безпеки вважає, що сьогодні в обох терактах в московському метро був підірваний гексоген, вибухи підготували і здійснили вихідці з Північного Кавказу.

Як повідомив на нараді у Президента РФ Дмітрія Медвєдєва глава ФСБ Алєксандр Бортніков, за попередніми вискновками вибухотехнічної експертизи, вибуховою речовиною, застосованою при виготовленні бомб, був гексоген. Також глава ФСБ заявив, що, за попередньою версією слідства, теракти в столиці зробили терористичні угрупування з Північного Кавказу.

За словами Бортнікова, під час першого вибуху на станції метро "Луб'янка" спрацювала бомба потужністю до 4 кг, в другому теракті на станції "Парк культури" потужність вибухового пристрою склала від 1,5 до 2 кг. За даними розслідування, терористи, як вражаючі елементи, застосували нарубану на шматки арматуру і болти.

Відзначимо, що західні ЗМІ раніше повідомили, що російські власті покладуть відповідальність за вибухи в московському метро на чеченських терористів. За відомостями CNN, один з сайтів, пов'язаних з сепаратистами, вже розмістив заяву про відповідальність за ці вибухи. Який саме сайт це зробив, не повідомляється.

Як повідомив глава ФСБ на нараді у Президента, оперативні підрозділи ФСБ і МВС РФ у зв'язку з терактами переведені на посилений режим служби. По словах Бортнікова, здійснюється вся необхідна робота, щоб найближчим часом визначити коло осіб, які мали відношення до цього теракту, і зробити всі необхідні дії для виключення можливих провокацій в майбутньому.

Як додав Бортніков, працює федеральний оперативний штаб, здійснюються необхідні слідчі дії, порушена кримінальна справа за статтею 205 УК РФ (тероризм).

Як заявив Бортніков, версія про те, що теракти зробили терористичні угрупування, що мають відношення до північнокавказького регіону, поки вважається основною. Він пояснив ці висновки тим, що "на місці здійснення вибухів знайдені фрагменти двох террористок-смертниць". "За попередніми даними, вони мали відношення до місць мешкання Північного Кавказу", - заявив директор ФСБ.

Нагадаємо, що, по останнім даним МНС, два вибухи в метро забрали життя 37 чоловік, ще 73 отримали поранення різного ступеня тяжкості. В результаті вибуху на станції метро "Луб'янка" загинули 24 людини, 39 отримали поранення. Вибух відбувся в 07:56. В результаті вибуху на станції метро "Парк культури" (радіальна) загинули 13 чоловік, більше 30 отримали поранення. Другий вибух прогримів в 8:40.

Аратта

1 коментар:

Nero сказав...

Тепер москалі пошкодують,що бомбили кавказ...

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича