понеділок, 9 серпня 2010 р.

Вогонь вщент знищив базу ВМФ РФ під Москвою. Згоріло 200 літаків


Вогонь лісової пожежі знищив крупну базу Військово-морського Флоту Росії під Москвою. сталося це ще 29 липня, але відомо про це стало далеко не відразу. Першим про інцидент повідомило агентство Life News: за його даними, під Москвою знищено 200 одиниць авіатехніки на суму в 20 млрд рублів.

Сама база площею 100 га згоріла вщент, повідомляє агентство з посиланням на своє джерело.

«За фактом пожежі на базі ВМФ проводиться дослідча перевірка», — прокоментували цю інформацію у Військовому слідчому управлінні по Московському військовому округу, не уточнивши ні номера військової частини, ні розмірів заподіяного вогнем збитку.

Пізніше й ІТАР-ТАРС розповсюдив заяву Міноборони РФ: дійсно, «29 липня верхова пожежа перекинулася на територію однієї з військових частин в Коломенському районі».

«В результаті виник спалах на технічній території, де знаходилося списане майно і автотехніка. В результаті вжитих заходів того ж дня пожежа була локалізована і згашена», — повідомили у військовому відомстві.

«Вогонь охопив територію секретної частини площею у 100 га лише за 10 хвилин», — повідомило джерело Life News. При цьому, за його словами, це не єдине ЧП, від якого постраждали військові.

«Згоріла також одна будівля бази зберігання майна ВДВ. Там збиток на декілька порядків менший — близько мільйона рублів. На цій базі зберігалося майно, яке мали списати», — додав він.

Офіційний представник СКП Володимир Маркин підтвердив, що за фактом пожежі Військове слідче управління по Московському військовому округу проводить дослідчу перевірку. Пожежа відбулася в четвер 29 липня. Вона виникла близько 16 години на базі зберігання авіаційно-технічного майна ВМФ РФ, розташованій поблизу міста Коломни Московської області, сказав Маркин «Інтерфаксу».

Правда про 200 літаків і гвинтокрилів на 20 мільярдів рублів він промовчав, але відзначив, що згоріли штаб, фінансова частина, клуб, два бокси автомобільного парку, 13 сховищ з авіаційним майном різного призначення, 17 відкритих майданчиків для зберігання техніки з автомобілями, що знаходилися на них.

«30 липня вогнища пожежі були локалізовані. В результаті пожежі ніхто не постраждав», — заявив Маркин.

За неофіційними даними, Центральна авіаційно-технічна база (ЦАТБ) ВПС і ППО ВМФ Росії знаходиться на околиці міста Коломни (район Щурово).

Головними завданнями, які стоять перед службовцями військової частини, є приймання, зберігання і обробка авіаційного, гідрографічного і штурманського майна, що поступає від промислових підприємств, авіаційно-технічних частин, військово-карних закладів і ремонтних підприємств Військово-морського флоту.

Впродовж 60 років на забезпеченні ЦАТБ стоять Північний флот, Тихоокеанський флот, Балтійський флот, Чорноморський флот, Каспійська флотилія, Санкт-Петербурзька військово-морська база, частини Військово-повітряних сил ВМФ РФ.

Таким чином, пожежа знищила найбільшу військову базу ВМФ Росії.

За повідомленнями ЗМІ, «вогонь від лісових пожеж» знищив цехи секретного конструкторського бюро машинобудування в Коломні. Йдеться про ФГУП «КБ машинобудування» в Коломні, яке розробило комплекси «Іскандер» і «Голка».

«Вогнище спалаху знаходилося в цехах конструкторських підрозділів підприємства», суперечливо і ухильно передають російські ЗМІ.

Сам характер подачі інформації вказує на те, що пожежа могла бути організована і її причиною не є лісові пожежі.

Збиток, заподіяний банді «російська армія», становить не менше декількох мільярдів рублів.

Секретний об'єкт згорів в четвер, 5 серпня, проте росіяни повідомили про це тільки 8 серпня.

КЦ

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича