понеділок, 16 серпня 2010 р.

У Ющенка закликають до загальнонаціонального страйку

Про це повідомили у прес-службі партії «Наша Україна», а речник Президента України 2005-2010 Віктора Ющенка Ірина Ванникова прокоментувала останні події в медіа-просторі України.

За словами Ванникової, вперше в історії України відбувся попереджувальний ефірний страйк трьох телеканалів – «5 каналу», ТВі та ТРК «Чорноморська».

Вперше за останні п‘ять років в Україні зник головний редактор видання, що критикувало владу, – зокрема, українську міліцію: 15 серпня слідчий відділ Дзержинського райвідділу Харківського міськуправління ГУ МВС порушив кримінальну справу за статтею «умисне вбивство» за фактом зникнення головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентієва.

В той же день у Дніпропетровську невідомі побили журналіста Ю. Михайловича. На початку серпня була закрита його програма «Аргументи за та проти», яку він вів на «51 каналі». У зв’язку з цим він планував організувати прес-конференцію і оголосити про те, що керівництво області утискає свободу слова.

«Отже, немає жодного сумніву - війна влади проти незалежних ЗМІ перейшла на якісно новий рівень. Сьогодні йдеться вже не просто про можливість говорити правду в Україні, а про серйозну небезпеку для життя і здоров‘я журналістів, які насмілюються говорити правду», – наголосила Ванникова.

Вона зауважила, що сподіватися на владу, яка сама ж і нацьковує силові структури на ЗМІ, немає сенсу. «Тільки разом ми ще можемо не допустити остаточного знищення незалежних ЗМІ і журналістики в Україні. Тільки разом ми можемо не допустити нових загадкових зникнень чи нападів на журналістів», - підкреслила Ірина Ванникова.


«Самі журналісти також мають у своєму арсеналі достатньо засобів тиску на владу. Час використовувати їх – ігноруванням, бойкотом одіозних діячів, співпрацею у проведенні журналістських розслідувань і публікації їх результатів ставлячи владу на місце», - зауважила вона.

«Сьогодні вирішується майбутнє не тільки вільної журналістики. Сьогодні вирішується майбутнє України. Поки що медіа ще залишаються четвертою владою і тому мають пам‘ятати про свою відповідальність перед суспільством. Ті, хто думає відсидітися у провладних окопах, мають не обманювати себе. Сьогодні владі взагалі не потрібні журналісти. Тому усі, кому дорога Україна, демократія, свобода слова мають підтримати заклик Громадського руху «Стоп цензурі!» до загальнонаціонального страйку», - підсумувала речник Віктора Ющенка



Народний оглядач

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича