вівторок, 24 серпня 2010 р.

Голі FEMENістки розважились із байкерами і потрапили до міліції


Активістки жіночого руху FEMEN розпочали святкування Дня Незалежності топлес-мотопробігом по центру Києва, а закінчили у міліції - підрозділ Беркута затримав дівчат.


Жіночий рух FEMEN спільно з українськими байкерами провели альтернативне святкування Дня Незалежності України - активістки осідлали потужні байки і прокотилися по центру Києва, стартувавши з Софіївською площі.


Дівчата скандували: "Незалежність - це ми!", "Незалежність - свято вільних!".

Жіночий рух FEMEN вважає, що традиційне святкування із промовами не має нічого спільного з незалежністю української держави. Це пережиток радянського пафосу, який в сучасних умовах виглядає безглуздо і служить скоріше для прикриття зовсім антипатріотичних прагнень влади, стверджують дівчата.

"Незалежність - це свобода слова і волевиявлення, це верховенство права, це рівні можливості, перспективи розвитку. Ми щасливі бачити, що незважаючи на всі репресії, ми, український народ, не опускаємо руки і доводимо свою належність до "козацького роду", а не бандитського кодла. Тіла і душі FEMEN належать тільки незалежній Україні!", - заявила Олександра Шевченко, активістка руху.

Вона наголосила, що активісти її руху вітають українок, з "нашим національним святом Днем Незалежності, святом вільного духу!" .

Опісля дівчат затримали і доставили в Шевченківське відділення міліції. Активісткам інкримінували адміністративне правопорушення за статтею дрібне хуліганство. Однак до суду справа не дійшла і дівчат відпустили з нагоди свята.

ТСН

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича