неділю, 8 серпня 2010 р.

Ефект айсберга або ймовірний сценарій анексії Криму Російською Федерацією


Характерною рисою сучасної влади в Україні є її дволикість та непрозорість – ефект айсберга. За гарними словами на публіку криються ганебні вчинки «поза кадром». З огляду на це, національна безпека та територіальна цілісність України нині знаходиться під реальною загрозою. Поступливість у царині національних інтересів, що демонструє ця влада, є вкрай небезпечною, адже її наслідки Україна відчує вже у найближчому майбутньому.

Маскуючись зовні гарними та улесливими гаслами про економічну вигоду та соціальне благополуччя, влада намагається приховати справжню руйнівну сутність своїх антидержавних угод, які були укладені з Росією, щодо Криму та Севастополя. Більше того, є всі підстави говорити про свідому участь теперішніх найвищих очільників України у сумісному з Кремлем сценарії по відторгненню Криму від України та приєднанню його до Росії. Власне, свою пасивну роль вони вже майже відіграли, подовживши строк перебування Чорноморського флоту(читай: Росії) у Криму ще на 45 років, тепер їм залишилося пожиттєво отримувати дивіденди від Кремля, нам, українцям, спостерігати, як втрачається частина рідною землі, ну а Москві – активно діяти.

Що, власне, й спостерігаємо впродовж тих декількох місяців, що минули з моменту підписання сумнозвісного харківського пакту: нескінченні вояжі до України та Криму, зокрема, російських «місіонерів», починаючи від самих Медвєдєва та Путіна у купі з чисельною зграєю колишніх персон « нон-ґрата», аж до маргінальних московських байкерів. Ще рік не минув, а в Україну знову припхався «Кіріл». У цей же самий час Москва оголосила про збільшення чисельності Чорноморського флоту і вже доправляє два нові кораблі з Балтики.

Цілком очевидно, що Росія вже почала реалізацію свого сценарію анексії Севастополя та Криму. Цей сценарій вже неодноразово успішно відпрацьований Кремлем на теренах бувшого СССР, зокрема, у Придністров’ї, Абхазії та Південній Осетії. За цією ж схемою вони діятимуть цього разу й в Криму. Тому, ця передбачливість Москви, дає змоги більш-менш точно змоделювати подальший розвиток подій навколо українського півострова.

Отже. Ймовірний сценарій анексії Криму Російською Федерацією:

Крок перший
: Подовження терміну перебування Чорноморського флоту у Севастополі та Криму на невизначений строк. Виконане.

Крок другий : Збільшення кількісного складу кораблів та особового складу Чорноморського флоту у Севастополі та Криму. У процесі.

Крок третій : Витіснення українських ВМС з Севастополя до Одеси. На стадії підготовки.

Крок четвертий : Прихована поступова роздача російських паспортів мешканцям Севастополя та Криму з мовчазного потурання української влади. У процесі.

Крок п’ятий : Доведення відсоткової кількості мешканців Севастополя, що мають російське громадянство, до переважної над громадянами України. У процесі.

Крок шостий : Влаштування з допомогою ФСБ низки терористичних актів у Севастополі, провину у здійсненні яких буде покладено на українських націоналістів. Передбачається.

Крок сьомий : Ініціювання Кремлем звернення промосковської міської Ради Севастополя до уряду Російської Федерації з проханням захистити, переважаючих у місті, російських громадян від терору з боку українських радикалів у зв’язку з нездатністю київської влади зробити це. Передбачається.

Крок восьмий : Офіційний Кремль дає наказ, згідно з Законом РФ «Про захист громадян по за межами Росії» командуванню Чорноморського флоту взяти під свій контроль усю територію Севастопольського регіону. Передбачається.

Крок дев’ятий : До Ради Безпеки ООН Москвою ставиться вимога визнати Севастополь черговою «гарячою точкою» з наданням мандату миротворців російським військам. Передбачається.

Крок десятий : Влада офіційного Києва де-факто вже не розповсюджується на Севастополь. Російські громадяни – мешканці Севастополя ініціюють референдум на якому висловлюються за входження міста до складу Росії. Москва визнає легітимність волевиявлення мешканців Севастополя. Передбачається.

Крок одинадцятий : Реалізація сценарію з Севастополем по відношенні до усього Криму. Передбачається.

Власне, за такою схемою, як уже зазначалося, було відтято від Молдови Придністров’я, а від Грузії Абхазію та Південну Осетію. У тім, що Росія по відношенні до Севастополя та Криму йде за таким самим сценарієм, сумнівів немає.

Нам , українцям, залишається тільки одне – зробити так, аби цього разу російський ненажерливий ведмідь зламав собі шию на українській землі.

Борітеся - поборите!

ОНЗ "Південний Щит"

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича