вівторок, 24 серпня 2010 р.

Розкрито феномен російськомовних бандерівців

В Україні з'явились люди, які у побуті користуються російською мовою, але мислять як західно-українці.

В Україні з'явилась нова категорія людей – російськомовні бандерівці. Про це заявив політолог і письменник Володимир Цибулько.


Як він пояснив, "це люди, які у побуті користуються російською мовою, але мислять як західно-українці".

"Стався дивний феномен, коли мова – це лише спосіб передачі інформації. За роки незалежності виробилась система коректного білінгвізму, коли люди поділяють ті ж цінності і не зважають на мову спілкування. Мова перестає бути кодифікатором ідентичності. Свого чи чужого визначає не мова, а однакові цінності. Комплекс Батьківщини важливіший, ніж те, хто ти на Батьківщині – українець чи росіянин. Ти просто патріот України", - наголосив Цибулько.

Відповідаючи на запитання, чи є ці люди прихильниками поглядів Степана Бандери, політолог відповів, що вони розуміють і можуть пояснити, чому Бандера діяв так.

"Коли постсовок говорить, щоб встановити порядок і справедливість не вистачає Сталіна, то людина української ідентифікації може сказати, що не вистачає Бандери", - зазначив він.

Причиною появи російськомовних бандерівців Цибулько вважає антиімперські настрої і радянську несправедливість до українців і їхньої землі.

"Росіяни, які приїжджали сюди, здатні відчувати спосіб мислення українців. Розуміючи несправедливість системи щодо цілої нації, вони стали спочатку співчуваючими. Потім ці люди вбачали в Україні гаранта ліберального і демократичного суспільства. Це робило нових патріотів", - розповів письменник.

Цибулько також зауважив, що "регіонали" зараз бавляться у пострадянську ідентичність, а вона не виробляє ніяких ідей.

"Ця ідентичність тупо паразитує на російському імперському культурному продукті, але він покликаний обслуговувати російську, а не українську державу. Цей світогляд і спосіб ведення політики приречений на поразку", - підкреслив він.

Появу такої категорії людей політолог назвав "дуже позитивним явищем".


ТСН

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича