неділю, 27 березня 2011 р.

Нардеп Гримчак подав заяву про злочин Януковича та Азарова в рамках справи порушеної проти Кучми

Нардепом Ю.Гримчаком написано заяву про злочин Януковича та Азарова в рамках справи порушеної проти Кучми.

---------------
Генеральному прокурору України
Пшонці В.П.

Прокурору міста Києва
Мельнику А.С.

Гримчак Юрій Миколайович,
м. Київ, вул. Грушевського, 26\1,
готель «Київ», кім. 1406,
тел. 044 255 43 73

ЗАЯВА
про скоєння злочину

В матеріалах кримінальної справи, порушеної щодо вбивства Георгія Гонгадзе, маються речові докази, а саме - аудіо записи розмов, на той час, Президента України Л.Д. Кучми з Головою державної податкової адміністрації України М.Я. Азаровим.

Відомості та події, що обговорювалися цими особами, свідчать про участь останніх в діяннях з ознаками низки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

Так, Азаров М.Я. повідомляє Кучмі Л.Д. про своє втручання в діяльність судових органів Луганської області, маючи на меті притягнення до кримінальної відповідальності окремих керівників банку «Славянський» та про наміри не виконувати рішення Верховного Суду України про стягнення з податкової адміністрації 200 мільйонів гривень. Такі дії, а саме - втручання в діяльність судді з метою добитися винесення неправосудного рішення, містять ознаки злочину, передбаченому статтею 376 Кримінального кодексу (КК) України «Втручання в діяльність судових органів» та, відповідно, статтею 382 КК України «Невиконання судового рішення».

В іншому епізоді, 11 вересня 2000 року Азаров М.Я. розповідає Л.Кучмі про дії, спрямовані на ліквідацію у незаконний спосіб газети «Сільські вісті». Викладені відомості свідчать про наявність в цих діях ознак злочину, який кваліфікується за статтею 171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

В подальшому, за окремими даними цих записів, очевидним є факт, що Азарову М.Я. були відомі факти незаконного привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах Головою правління «Нафтогазу України» Ігорем Бакаєм. Але, як відомо, Азаров М.Я. не звертався до правоохоронних органів з цього приводу. Таким чином є підстави щодо притягнення його до відповідальності за статтею 396 КК України «Приховування злочину».

Крім того, плівки містять епізод розмови Голови Донецької обласної адміністрації В.Ф. Януковича з Л.Д. Кучмою та Генеральним прокурором України М. Потебеньком. У цій розмові повідомляється про незаконні дії зазначених осіб, спрямованні на винесення завідомого неправосудного рішення суддею районного суду міста Донецька стосовно адвоката С.П. Салова. Як відомо, після цієї розмови, у липні 2000 року суддя Куйбишевського районного суду м. Донецька О.Тупицький осудив С.П. Салова на п’ять років позбавлення волі та штрафу.

Згодом, у вересні 2005 року, Європейський суд з прав людини визнав кримінальний процес у справі С.П. Салова несправедливим та невідповідним принципів «верховенства права» і «правової певності».

В даному випадку в діях вказаних осіб очевидні ознаки злочинів, передбачених статтею 376 Кримінального кодексу України «Втручання в діяльність судових органів» та статтею 375 КК України «Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови».

Спираючись на викладене та на ст.ст. 2, 4, 97 Кримінально-процесуального кодексу України прошу Вас перевірити вказані факти та, у випадку підтвердження скоєння суспільно небезпечних діянь вказаними особами, притягнути їх до відповідальності за відповідними статтями Кримінального кодексу України.
25 березня 2011 року.

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ _________ Гримчак Ю.М.


МАЙДАН

Немає коментарів:

Пам’ятай про Крути Молодь пам’ятає Шухевича